Nike

Nike heeft de intentie om de metaverse te betreden

Na de recente aankondiging vanuit de technologiegigant Microsoft, heeft het wereldberoemde sportmerk Nike ook zijn intenties duidelijk gemaakt om de metaverse te betreden.

Volgens gegevens die woensdag bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO) zijn ingediend, heeft Nike aanvragen ingediend voor zijn naam, swoosh-logo en “just do it”-slogan om te worden gebruikt in virtuele goederen voor zijn amusementsdiensten, winkels en “voor online gebruik en in online virtuele werelden.”

Deze aanvragen, samen met twee recente vacatures voor ontwerpers van virtueel materiaal, suggereren dat het bedrijf zicht klaarmaakt om Nike-producten te introduceren in de metaverse. In de vacature gaf het bedrijf het volgende aan:

“We zijn op zoek naar een Virtual Material Designer II om samen te werken met materiaalontwerpers bij Nike om de meest geavanceerde en innovatieve virtuele materiaalconcepten ter wereld te creëren en te visualiseren met behulp van 3D-tools zoals Substance Designer. Deze functie combineert hun ervaring, probleemoplossend vermogen en creativiteit om de toekomst van Nike Footwear-materialen op te bouwen. Deze rol zit in de Digital Product Creation-groep, een team dat zich richt op het ontketenen van de digitale en virtuele revolutie bij Nike.”

Hoewel Nike zijn metaverse plannen tegelijkertijd met giganten als Facebook en Microsoft aankondigde, heeft het zich eerder verdiept in non-fungible tokens (NFT’s) en andere crypto-gerelateerde ondernemingen. In 2019 patenteerde het bedrijf een systeem voor het tokeniseren van zijn CryptoKicks-schoenen op de Ethereum-blockchain.

Het bedrijf heeft echter al enige concurrentie in de metaverse. Zo heeft namelijk het sneakermerk RTFKT Studios zowel virtuele als fysieke schoenen uitgebracht en de steun verkregen van Andreessen Horowitz, Galaxy Digital en anderen in een fondsenwervingsronde van $8 miljoen in mei. Tevens wordt er verwacht dat er veel meer grote merken het voorbeeld van Nike gaan volgen en ook de markt gaan betreden. Zo gaf eToro-analist, Simon Peters, in september al aan dat de modewereld zich schrap moet zetten voor een drastische verandering: De toenemende populariteit van virtual reality kleding.

Deze trend begint ervoor te zorgen dat steeds meer mensen net zo veel waarde gaan hechten aan de kleding die hun avatars dragen in een 3D virtual reality platform, zoals bijvoorbeeld Centraland of The Sandbox, als aan de ‘echte’ kleding in hun garderobe. Hij ging verder met:

“Hoewel het idee om echte euro’s uit te geven aan kleding die niet echt bestaat voor velen verbijsteringwekkend is, is virtual reality toch een sterk opkomend fenomeen. Als avatar zijn mensen in online 3D omgevingen in staat om virtueel samen te komen, rond te lopen, vrienden te ontmoeten en te gamen. En terwijl ze dat doen blijken ze – net als in het echte leven – belang te hechten aan goede kleding.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN