VanEck staat op het punt om een Bitcoin Strategy ETF te lanceren

VanEck lijkt klaar te zijn om zijn Bitcoin Strategy ETF op de markt te brengen na de meest recente SEC-aanvraag van woensdag, hoewel industrie-watchers zeiden dat de vraag naar het aanbod zou kunnen worden gedempt in vergelijking met vergelijkbare producten die vorige week zijn gelanceerd.

VanEck van plan XBTF te lanceren

De lancering van de VanEck Bitcoin Strategy ETF (XBTF) werd enigszins vertraagd, hoewel het bedrijf weigerde commentaar te geven op waarom. Bloomberg Intelligence ETF-analist Eric Balchunas zei in een Twitter-bericht dat de laatste indiening betekent dat de ETF waarschijnlijk donderdag of vrijdag begint te handelen. Hij gaf het volgende aan:

“VanEck is officieel ‘effectief’ (klaar voor lancering). Dus goede kans dat $XBTF vrijdag of donderdag begint te handelen. Wachten op aankondiging van aanbieding of bedrijf om te bevestigen.”

In een eerder bericht, dat geplaatst werd op Blockworks, gaf Ed Lopez, hoofd ETF-product bij VanEck, het volgende aan:

“VanEck is verheugd om een ​​langverwacht door Bitcoin exchange verhandeld product aan de Amerikaanse markt aan te bieden. We waren de eerste vermogensbeheerder die in 2017 een Bitcoin futures ETF aanvroeg, en we bieden wat de meest concurrerend geprijsde ETF in de categorie zou zijn als we op de markt komen.”

Wat zal de vraag zijn?

Het fonds is waarschijnlijk de derde Bitcoin futures ETF die in de Verenigde Staten wordt gelanceerd, na de lancering van vergelijkbare fondsen door ProShares en Valkyrie Investments vorige week.

De ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) heeft na een week handelen meer dan $1 miljard aan activa onder beheer. De Bitcoin Strategy ETF (BTF) van Valkyrie Investments begon vrijdag te handelen en verhandelde in de eerste vijf minuten $10 miljoen.

Terwijl het aanbod van Valkyrie en ProShares een vergoeding van 95 basispunten met zich meebrengt, kost het VanEck-product 65 basispunten. Nathan Geraci, president van The ETF Store, vertelde het volgende aan Blockworks:

“Deze ETF zou wat ogen moeten trekken gezien de lagere prijs en de reputatie van VanEck, maar de initiële vraag zal gedempt zijn in vergelijking met het ProShares-aanbod. De first mover was zo’n belangrijk voordeel in deze specifieke categorie en concurrenten zullen een lange, bergopwaartse worsteling tegemoet gaan om BITO te achtervolgen.”

Dave Nadig, CIO en onderzoeksdirecteur voor ETF Trends en ETF Database, zei dat VanEck’s onderscheidende factor de prijs zal zijn, die er toe doet, maar waarschijnlijk geen “vloed” van instroom zal veroorzaken. Hij legde het als volgt uit:

“Over het algemeen zullen latere deelnemers het moeilijker hebben. Liquiditeit zorgt voor liquiditeit op de ETF-markt, vooral voor op toegang gerichte producten zoals deze.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!