Bitcoin ETF

Tweede Bitcoin futures ETF zal vrijdag gelanceerd worden

Alsof de lancering van de eerste Bitcoin futures ETF in de Verenigde Staten niet genoeg was, is het duidelijk geworden dat Valkyrie’s op Bitcoin futures gebaseerde exchange-traded fund aanstaande vrijdag op de Nasdaq genoteerd zal worden, aldus een woordvoerder van de uitgever.

De bevestiging van de vermeldingsdatum komt kort nadat Valkyrie de naam van zijn ticker veranderde van BTFD in BTF. De uitgevende instelling heeft woensdagochtend haar pre-effectieve wijziging ingediend en heeft haar post-effectieve wijziging nog niet ingediend.

Zoals gezegd zal Valkyrie Bitcoin Strategy ETF, voor het eerst ingediend in augustus, de tweede in zijn soort zijn die beschikbaar zal worden in de Verenigde Staten, tegen een beheervergoeding van 0,95%. De eerste in zijn soort, die van ProShares, werd afgelopen dinsdag gelanceerd en heeft al meer dan een miljard dollar aan activa binnengehaald. Nu zal het echter niet langer de enige optie voor beleggers zijn die liever in ETF’s investeren.

Ondanks dat dit goed nieuws is, weten experts nog niet zeker of Valkyrie hetzelfde explosieve volume zal hebben en of de vraag vanuit de markt naar dit type product op de lange termijn ook zal aanhouden. Zo gaf Nate Geraci, president van de ETF Store, het volgende aan:

“Ik denk dat al deze op futures gebaseerde ETF’s geen lang leven hebben. Uiteindelijk willen beleggers spotproducten. Maar in de tussentijd zijn deze ETF’s de op één na beste optie.”

VanEck, die ook actief bezig is met het lanceren van een spot-ETF, zal naar verwachting zijn op Bitcoin futures ETF op maandag 25 oktober lanceren, volgens de post-effectieve wijzigingsaanvraag die woensdag is vrijgegeven. De beheervergoeding van VanEck zal 0,65% bedragen. Over de aankomende lancering van de ETF van VanEck, zei Geraci het volgende:

“VanEck lanceert met een lagere vergoeding, een antwoord op de meedogenloze concurrentie die zich in deze ruimte gaat afspelen.”

Hoe dan ook, is het wel duidelijk dat verschillende vermogensbeheerders staan te popelen om zich te mengen in de strijd om een deel van de cryptocurrency-markt te veroveren. Dit zal er uiteraard ook voor zorgen dat er steeds meer mensen de markt zullen betreden, wat op zijn beurt weer goed nieuws is voor de Bitcoin koers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN