Wereld Natuur Fonds NFT

Duitse Wereld Natuur Fonds lanceert NFT-collectie

Het Duitse Wereld Natuur Fonds (WWF) heeft gisteren aangekondigd dat het digitale kunst zal uitbrengen om geld in te zamelen voor de bescherming van bedreigde dieren en hun leefgebieden. De originele kunstwerken worden vervolgens via een NFT voorzien van een digitaal eigendomscertificaat op de blockchain. De NFA’s (non-fungible animals) zijn elk beperkt tot het aantal momenteel levende dieren van zijn soort.

Tien kunstenaars, waaronder Eric Peters, Romulo Kuranyi, Gary Lockwood alias Freehand Profit, Lea Fricke en Anna Rupprecht, hebben hiervoor hun kunstwerken ter beschikking gesteld. Volgens het WWF zijn de kunstenaars geselecteerd omdat ze interesse toonden in dierenwelzijn en zich konden identificeren met de campagne.

Zoals gezegd, wordt het aantal van een werk gebaseerd op het aantal momenteel levende dieren van zijn soort. Zo zijn er 1063 exemplaren te koop van de cryptokunst van een berggorilla van Eric Peters. En zullen er bijvoorbeeld 290 NFT’s zijn om de 290 reuzenibissen in de wereld te vertegenwoordigen.

De verkoop voor de collectie van het WWF start op 2 november op Polygon en er dient met USDC betaald moeten worden om een NFT te bemachtigen. Voor de afzonderlijke kunstwerken vraagt het WWF tussen 79 USDC en 799 USDC. De partners van het WWF voor de NFT-lancering zijn onder meer Publicis Groupe, Meet Pablo, Max Penk, MoonPay, Polygon, Unifty en Moonwolf.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN