Tron Sony

Tron gaat samenwerken met Sony Interactive Entertainment

TRON, een van de bekendste op blockchain gebaseerde besturingssystemen ter wereld, heeft gisteren aangekondigd dat het een samenwerking aangegaan is met de gaming afdeling van de technologiegigant Sony, ook wel bekend als Sony Interactive Entertainment.

Tron zal het gamingbedrijf voorzien van zijn blockchain en expertise om in-game aankopen mogelijk te maken, in-game items te verhandelen en snelle, grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken bovenop de Tron-infrastructuur.

Sony en blockchain

Sony loopt voorop op het gebied van blockchain-technologie en begon al in 2016 met het experimenteren met de technologie. Tevens startte het in 2018 met de verdere ontwikkeling van een op blockchain gebaseerd systeem om digitale rechten te beheren.

Vanwege het feit dat blockchain het moeilijk maakt om gegevens te vernietigen of te vervalsen en is goed aangepast om gegevens en rechten te beheren, heeft het een enorm potentieel voor de game-industrie, zoals wordt geïllustreerd door de snelle groei van blockchain-gaming en play-to-earn-bedrijfsmodellen.

De grootste uitdaging bij het bouwen van op blockchain gebaseerde gamingbedrijven zijn echter problemen met schaalbaarheid en hoge transactiekosten. Daarom besloot het team van Sony om de Tron-blockchain te gaan testen voor een mogelijke verbetering van de gebruikerservaring. Zoals benadrukt door SIE President en CEO Jim Ryan:

“Bij het bouwen van een game staat de game-ervaring centraal bij alles wat we doen. Daarom willen we alle waardegerelateerde transacties zo soepel mogelijk laten verlopen, tegen lage kosten, zonder de voordelen van blockchain op te offeren. Daarom hebben we besloten om samen te werken met de Tron Foundation om hun blockchain-ecosysteem te gebruiken voor verdere ontwikkeling van games.”

Waarom Tron?

Tron werd gelanceerd door ondernemer Justin Sun om de bestaande media-industrie uit te dagen. De Tron-blockchain draait bovenop een gedelegeerd Proof-of-Stake-mechanisme en is geschreven in Solidity. Het biedt ontwikkelaars snelle transacties tegen lage kosten en overtreft de transacties per seconde van Ethereum.

Op een missie om kosteneffectieve manieren om inhoud te delen mogelijk te maken, is Tron begonnen dit jaar zwaar te investeren in de groei van hun gaming-tak, wat mogelijk is gemaakt door de lancering van zijn NFT-tokenstandaard TRC-721 in maart 2021. Ondanks economische prikkels voor bedrijven, heeft blockchain-gaming een enorme impact op het eigendom van items in-game. Justin Sun, CEO van de Tron Foundation, zei het volgende hierover:

“Zodra je in-game items in NFT’s verandert, geef je gamers het daadwerkelijke en aantoonbare eigendom van het item, terwijl in een gecentraliseerde spelomgeving dit eigendom technisch op elk moment kan worden ingetrokken. Bovendien biedt het hebben van items als NFT’s de mogelijkheid om ze in games te verhandelen, op marktplaatsen, zelfs buiten het spel, en maakt het een beter gebruik van kapitaal mogelijk. We zijn verheugd dat Sony de Tron-blockchain gebruikt om van deze functies te profiteren.”

Sony zal de Tron-blockchain gebruiken om in-game betalingen te vergemakkelijken, bestaande game-items on-chain te brengen, en overweegt een aantal van deze items aan te bieden via de nieuw ontwikkelde, officiële op Tron gebaseerde NFT-marktplaats die is gebouwd in samenwerking met DeFine.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN