Ripple

Ripple zet wederom een stap richting een schonere toekomst

De in San Francisco gevestigde blockchain-startup Ripple heeft aangekondigd dat het bedrijf is gaan samenwerken met Nelnet Renewable Energy via een gezamenlijke investering van $44 miljoen. De gezamenlijke investering zal zonne-energieprojecten in de hele Verenigde Staten financieren ter ondersteuning van de overgang naar een schonere en stabielere energietoekomst.

Ken Weber – Head of Social Impact bij Ripple – schetste het belang van het initiatief en zei dat schone energie “niet alleen de toekomstige economische groei kan stimuleren, maar ook kan zorgen voor een duurzamere wereld”. Hij ging verder met:

“Naarmate de acceptatie van cryptocurrencies en blockchain blijft groeien, is het duidelijk dat de technologie onze toekomstige financiële systemen zal ondersteunen. We zijn verheugd om met Nelnet samen te werken terwijl we onze toewijding nastreven om de CO2-voetafdruk van financiële diensten wereldwijd te verminderen en de belofte van de koolstofnegatieve cryptocurrency-industrie waar te maken.”

In de recente aankondiging vermeldde Nelnet dat het door de nieuwe samenwerking naar schatting meer dan 1,5 miljoen ton koolstofdioxide in 35 jaar zal compenseren. Volgens hun schattingen is dit gelijk aan de CO2-uitstoot van het verbruik van 154 miljoen gallons benzine.

Scott Gubbels – uitvoerend directeur van Nelnet Renewable Energy – prees het platform van het bedrijf, waarmee investeerders zoals Ripple zich kunnen aansluiten bij de groene toekomst. Hij zei het volgende:

“We zijn verheugd om een ​​best-in-class beleggersplatform te hebben dat ons in staat stelt om samen te werken met investeerders zoals Ripple om onze inspanningen voor het bevorderen van de opwekking van schone energie in de VS te bevorderen. Dit soort investeringen helpen bij het creëren van banen, leveren kostenconcurrerende energie aan de markt en bevorderen duurzaamheid voor de komende jaren.”

Het is vermeldenswaard dat Nelnet Renewable Energy in maart een E1 ESG-rating verdiende – de hoogst mogelijke score in het S&P Global ratingsysteem – op een van hun schone energiefondsen.

Dit is echter niet de eerste keer dat Ripple zich inzet voor een schonere toekomst. Vorig jaar sloot het blockchain-bedrijf een samenwerking met Energy Web en het Rocky Mountain Institute om de XRP Ledger koolstofarm te maken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN