Ripple zet zich in voor milieuvriendelijkheid in de blockchain-industrie

Hoewel cryptocurrencies – Bitcoin (BTC) in het bijzonder – niet bekend staan ​​om hun milieuvriendelijkheid, probeert het bekende blockchain-project Ripple dit op te lossen door een open-source tool te creëren voor projecten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Ontworpen in samenwerking met de op blockchain gebaseerde non-profit Energy Web Foundation, zal de tool, genaamd EW Zero, elke blockchain koolstofvrij maken door de aankoop van hernieuwbare energie op lokale markten over de hele wereld te faciliteren.

De XRP Ledger Foundation, de nieuw gevormde ontwikkelaarshub van de cryptocurrency van Ripple (XRP), zal de eerste zijn die EW Zero gaat gebruiken om de CO2-uitstoot van het netwerk te compenseren.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zei het volgende:

“Hoewel de reguliere acceptatie van blockchain en crypto bemoedigend is, moeten we constant evalueren hoe we kunnen innoveren om ervoor te zorgen dat de toekomst van wereldwijde financiën duurzaam is. Aangezien digitale betalingen zich blijven ontwikkelen, moeten we als industrie systemische verschuivingen op de lange termijn maken om ervoor te zorgen dat digitale transformatie niet ten koste gaat van onze planeet.”

Ripple neemt het voortouw

Ripple’s persoonlijke plannen zorgen ervoor dat het zich inzet voor CO2-neutraal te zijn tegen 2030. Dit wil het bereiken door schone en hernieuwbare energie te kopen, financiering van de ontwikkeling van koolstofverwijderingstechnologie om resterende emissies te elimineren en partnerships op te zetten tussen natuurbeschermingsorganisaties.

Zo zijn de Renewable Energy Buyers Alliance (REBA) en het Rocky Mountain Institute – twee grote spelers op het gebied van schone energie – al in gesprek met Ripple. Met de twee instellingen wil Ripple de twijfels rond duurzaamheid binnen de bredere financiële sector wegnemen en blockchain in de voorhoede plaatsen als het gaat om de conservatie van de planeet.

Jules Kortenhorts, CEO van Rocky Mountain Institute, zei het volgende:

“De globale financiële markt is een belangrijke motor op weg naar een energievrije toekomst voor de hele sector. Blockchain en digitale activa zijn transformatieve technologieën en zullen een cruciale rol spelen in de toekomst van financiën. Ripple neemt het voortouw om ervoor te zorgen dat fintech deel uitmaakt van de inspanningen om een ​​duurzame toekomst op te bouwen die niet alleen transformerend is voor banken en consumenten, maar ook voor gunstig voor de planeet.”

Nu de acceptatie van blockchain en cryptocurrency steeds groter wordt, zal het afschudden van dit stigma ongetwijfeld het vertrouwen in de levensvatbaarheid van de industrie toe laten nemen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!