cryptocurrencies economische vrijheid

Gevangen vrouwen in Syrië gebruiken cryptocurrencies om te ontsnappen

In een recent versleuteld bericht is duidelijk geworden dat een vermoedelijke vrouw, die zichzelf simpelweg Sara noemt, geld aan het inzamelen is om een kamp in het noordoosten van Syrie te ontsnappen.

Het gaat hier om een vrouw die stelt dat ze uit Europa komt en zich aangesloten heeft bij Isis, echter geeft ze aan dat ze wanhopig is om te ontsnappen. Via een versleutelde applicatie stuurde ze het volgende bericht naar iedereen die er toegang toe zou hebben:

“Ik heb slechts $15.000 dollar nodig om naar Turkije, Idlib of waar dan ook te ontsnappen. Ik heb al $2.000. Het is een groot bedrag, ik weet het, maar als je iets kunt missen.”

Sara is echter niet alleen in haar poging om het land te ontsnappen. Velen van deze vrouwen vragen op online platforms, zoals Facebook en Telegram, om cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Monero (XMR), zodat ze smokkelaars kunnen betalen om ze uit door de Jihad gecontroleerde landen te krijgen.

Zoals het er nu uitziet, variëren de gemiddelde kosten voor een vrouw en haar kind om uit deze kampen te ontsnappen tussen $12.500 en zelfs $25.000. Online fondsenwervers beweren dat deze personen zeer goed worden beschermd als ze uit deze regio’s worden gesmokkeld. Een aan Isis gelinkte fondsenwerver verklaarde het volgende in een recente verklaring:

“U stuurt het geld niet rechtstreeks naar Syrië. Met Bitcoin en Western Union kun je het naar onze vertrouwde zusters in andere landen sturen, dan komt het naar Turkije voordat het naar Syrië gaat.”

Veel van de huidige fondsenwervende inspanningen worden grotendeels geleid door vrouwen die zelf aan deze omstandigheden zijn ontsnapt. Ze zijn nu op zoek om anderen eruit te krijgen en hen de kans te bieden die zij zelf hebben gehad.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN