Bitcoin nieuws

Deze drie factoren zorgen voor de stijging van Bitcoin, aldus JPMorgan

Marktanalisten van de Amerikaanse bankgigant JPMorgan hebben recentelijk aan Business Insider aangegeven dat ze drie redenen hebben geïdentificeerd die achter de laatste stijging van de Bitcoin koers zitten.

De bankgigant begon met aangeven dat één van de redenen achter de recente rally van Bitcoin van $40.000 naar $55.000 de groeiende overtuiging is dat het een betere inflatiehedge is dan goud. Het gaf het volgende aan:

“Institutionele beleggers lijken terug te keren naar Bitcoin, misschien zien ze het als een betere inflatiehedge dan goud. De hernieuwde opkomst van inflatieproblemen bij beleggers heeft de belangstelling voor het gebruik van Bitcoin als inflatiehedge hernieuwd.”

De analisten merkten op dat er is sinds begin 2021 $10 miljard uit goud ETF’s gegaan, terwijl er $20 miljard naar BTC-fondsen is gegaan. Dit toont dus aan dat investeerders steeds meer vertrouwen beginnen te krijgen in het ‘digitale goud’.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Volgens JPMorgan is een andere reden waarom de marktkapitalisatie van de koningsmunt voorbij de $1 biljoen schoot, de recente verklaringen van SEC-voorzitter Gary Gensler dat de Verenigde Staten de andere wereldmacht China niet zouden volgen op het gebied van crypto-regelgeving. Het gaf het volgende aan:

“De recente verzekeringen van Amerikaanse beleidsmakers dat het niet de bedoeling is om de stappen van China te volgen om het gebruik of de mining van cryptocurrencies te verbieden [hebben BTC geholpen].”

Ten slotte gaf JPMorgan aan dat de Bitcoin koers stijgt als gevolg van de groei van gebruikers op het Lightning Network, ondersteund door de acceptatie van BTC door El Salvador als wettig betaalmiddel. De verklaring luidde als volgt:

“De recente opkomst van het Lightning Network en layer-2-betalingsoplossingen, geholpen door de acceptatie van bitcoin in El Salvador, [hebben BTC geholpen].”

Volgens de president van El Salvador, Nayib Bukele, gebruiken, slechts drie weken na de lancering, 2,1 miljoen Salvadoranen Bitcoin, mede door de lancering van de door de staat gelanceerde Chivo-portemonnee. Dit heeft gezorgd voor een flinke stijging van de adoptie van de koningsmunt, wat uiteraard ook weer een positief effect heeft op de koers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN