Bitcoin Venezuela

Federal Reserve kan zich deze week gaan buigen over Amerikaanse CBDC

Door de opkomst van cryptocurrencies en blockchain-technologie, hebben verschillende centrale banken over de hele wereld besloten om zich te gaan concentreren op het lanceren van een eigen digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC). Zo heeft China momenteel al een digitale yuan gelanceerd. Het is echter zo dat de andere grote wereldmacht, de Verenigde Staten, dit niet zomaar wil laten gebeuren.

Het is namelijk duidelijk geworden dat de Federal Reserve deze week al zou kunnen beginnen met haar langverwachte CBDC-beoordelingsproces, volgens een rapport van de Wall Street Journal. Als onderdeel van dit proces is de Fed ook van plan een paper te publiceren over de mogelijkheden van een digitale dollar, die zowel wetgevers als het publiek kunnen overwegen. Dat gezegd hebbende, lijkt het erop dat de Fed voorzichtig zal blijven handelen.

Dit komt na een hoorzitting van de Senaatscommissie voor het bankwezen vorige week waarin Powell CBDC’s besprak. Hij zei dat het van cruciaal belang zou zijn om met het Congres over deze kwestie samen te werken.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Fed-functionarissen zijn het echter niet eens over de potentiële komst van een CBDC, dus hoewel de beoordeling deze week zou kunnen beginnen, is een definitieve beslissing op korte termijn onwaarschijnlijk. Powell zei in september dat een CBDC alleen zou worden uitgerold als er “duidelijke en tastbare voordelen zijn die opwegen tegen eventuele kosten en risico’s”.

Terwijl Fed-gouverneur Lael Brainard ook aangaf dat de VS de leider moet zijn en hun eigen CBDC agressiever moet aanpakken, beweerde Powell echter dat de VS niet achterloopt:

“Het is belangrijker om dit goed te doen dan om het snel te doen… reservevaluta, en ik denk dat we ons op een goede plek bevinden om die analyse te maken en die beslissing te nemen.”

Anderen, zoals Fed Vice-voorzitter Randal Quarles, vragen zich af of een CBDC zelfs nodig is gezien het bestaande nut van stablecoins. We zullen dus hoe dan ook nog even moeten wachten op een definitieve beslissing vanuit de VS.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN