Burger King gaat eigen NFT-collectie lanceren

De internationale fastfoodketen Burger King heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe non-fungible token (NFT) campagne in samenwerking met NFT-marktplaats Sweet, als onderdeel van het “Keep It Real Meals”-initiatief, die wordt uitgevoerd in samenwerking met beroemdheden Nelly, Anitta en LILHUDDY.

Als onderdeel van het Burger King Real Meals NFT-initiatief zullen QR-codes verschijnen op bijna zes miljoen maaltijdboxen, waardoor een digitaal verzamelobject wordt ontgrendeld. Deze omvatten prijzen variërend van 3D Burger King digitale verzamelobjecten, Whopper-broodjes voor een jaar, gesigneerde goederen, of zelfs een “once in a lifetime call met een van de beroemdheden van de campagne”, volgens een nieuwsbericht die op Decrypt geplaatst werd.

Burger King is echter niet het enige wereldwijde merk dat besloten heeft om de NFT-markt te betreden. Zo werd eerder al bekend dat modemerk Dolce & Gabbana ook besloten had om een eigen NFT-collectie te lanceren.

Daarnaast heeft de wereldwijde betalingsgigant Visa ook besloten om de NFT-ruimte betreden. Ook vorige maand betaalde Visa namelijk $165.000 voor een CryptoPunk NFT. Het gaf toendertijd het volgende aan:

“In de afgelopen 60 jaar heeft Visa een verzameling historische handelsvoorwerpen opgebouwd – van oude papieren creditcards tot de zip-zap-machine. Vandaag, nu we een nieuw tijdperk van NFT-handel ingaan, verwelkomt Visa CryptoPunk #7610 in onze collectie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!