Aankomende Bitcoin-upgrade is wellicht de belangrijkse tot nu toe, aldus Kraken

In het laatste rapport van Kraken Intelligence legt de beurs uit dat Taproot – dat bestaat uit drie Bitcoin Improvement Proposals (BIP’s) – meerdere aspecten van ’s werelds grootste cryptovaluta zal vernieuwen op basis van marktkapitalisatie. Het gaf aan dat het wellicht “de belangrijkste Bitcoin (BTC) -upgrade tot nu toe is, die de weg vrijmaakt voor innovatie en acceptatie”. Het ging verder met:

“Taproot verbetert de gebruikersprivacy, netwerkschaalbaarheid en de fungibiliteit van alle Bitcoins aanzienlijk. Gebruikers zullen profiteren van goedkopere transactiekosten en de mogelijkheid om transacties met meerdere handtekeningen (multi-signature) uit te voeren en complexe smart contracts te creëren met dezelfde efficiëntie, lage kosten en privacy als transacties met één handtekening.”

Kraken gaat ook in detail in op hoe Taproot de privacy voor Bitcoin-gebruikers zou kunnen verbeteren:

“De verbeterde gebruikersprivacy en transactie-efficiëntievoordelen van Taproot zijn twee kanten van dezelfde medaille. De upgrade betekent dat details over de niet-uitgevoerde bestedingsvoorwaarden van een gebruiker niet worden onthuld, wat resulteert in verbeterde privacy bij transacties op het netwerk en een lichtere gegevensbelasting op de blockchain.”

De cryptocurrency-beurs zegt dat maar weinigen de potentiële impact van de Taproot-upgrade begrijpen en dat het de weg zou kunnen vrijmaken voor een nieuw tijdperk voor Bitcoin:

“De aanstaande Taproot-upgrade is niet alleen belangrijk vanwege de technische veranderingen, maar ook in het implementatieproces. Sommigen geloven dat Taproot de operationele basis zal leggen voor de manier waarop de upgrades van het Bitcoin-protocol de komende jaren worden geïmplementeerd.”

De aankomende upgrade wordt later dit jaar verwacht. Het is echter nog niet precies duidelijk wanneer het exact live zal gaan. We houden jullie uiteraard hiervan op de hoogte!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!