Dapper Labs gaat samenwerken met Google Cloud

Google Cloud is een samenwerking aangegaan met Dapper Labs, het bedrijf achter de populaire NFT-verzamelobjecten NBA Top Shot en CryptoKitties. Het doel van de samenwerking is om met behulp van de netwerkinfrastructuur van Google Cloud de FLOW blockchain van Dapper Labs schaalbaar te maken. Dit meldde Forbes op 14 september.

De FLOW blockchain is de thuisbasis van gevestigde NFT-projecten zoals NBA Top Shot, dat sinds de lancering eind vorig jaar meer dan $650 miljoen aan handelsvolume heeft geregistreerd. Naast NBA Top Shot ondersteunt Flow momenteel ook andere populaire applicaties waaronder CryptoKitties, een spel waarmee spelers virtuele katten kunnen kopen, verzamelen en verkopen.

Dapper CEO Roham Gharegozlou bevestigde en citeerde de samenwerking met Google die enkele belangrijke mijlpalen voor de Flow-blockchain omvatte: Hij zei:

“Meer dan 2 MM unieke portefeuilles, met minder dan de helft van Top Shot, bijna 250 mainnet-contracten , en meer dan 18 MM-blokken en bijna 50 MM-transacties in de keten.”

Gharegozlou verklaarde ook dat Flow nu met 3000+ nieuwe ontwikkelaars aan het bouwen is. Door de nieuwe samenwerking kan Dapper zijn FLOW blockchain koppelen aan de Google-cloud service. Bovendien zal Google FLOW nodes hosten met behulp van zijn cloudservices, waardoor de ontwikkeling op de blockchain eenvoudiger wordt.

Janet Kennedy, vice-president van Google Cloud Noord-Amerika, heeft verklaard dat ontwikkelaars de regio’s kunnen kiezen die hun applicaties van stroom voorzien, afhankelijk van het energieverbruik van die regio. 

Kennedy zei het volgende over de nieuwe samenwerking met Dapper Labs:

“Het gaat er echt om hen te helpen met snelle en duurzame groei. Blockchain-technologie wordt steeds meer mainstream. Bedrijven als Dapper hebben dus een schaalbare, veilige infrastructuur nodig om hun bedrijf te laten groeien en, nog belangrijker, om hun netwerken te ondersteunen”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!