NBA werkt samen met bedrijf achter CryptoKitties

De National Basketball Association (NBA) en de Amerikaanse basketbalvakbond werken samen met Dapper Labs. Het bedrijf dat bekend is van CryptoKitties. Het doel is om een nieuw crypto-verzamelspel uit te brengen. Dit werd op 31 juli bekendgemaakt via de NBPA-website.

Het komende spel gaat NBA Top Shot heten en is gebaseerd op crypto-verzamelobjecten. Fans kunnen digitaal verzamelbare seizoen moves kopen, verkopen en verhandelen, zoals ‘Kevin Durant’s driepunter of Joel Emiid’s dunk’. De releasedatum staat gepland voor begin 2020.

Roham Gharegozlou, de CEO van Dapper Labs, vertelde het volgende over de geplande game en zei:

“De NBA en zijn spelers behoren tot de grootste zwaargewichten in de wereldwijde cultuur. Via NBA Top Shot kunnen basketbalfans op geheel nieuwe manieren met hun favoriete spelers, teams en elkaar omgaan. We gebruiken de nieuwste blockchain-technologie om activa en ervaringen te creëren die authentiek nog nooit eerder digitaal zijn geweest.”

Over Dapper Labs

Dapper Labs is de onderneming achter CryptoKitties. Wereldwijd is het de meest succesvolle en populaire blockchain-applicatie. Elke CryptoKitty is een verzamelbare digitale kunstvorm die wordt voorgesteld als een niet-fungible tokens (NFT). Deze wordt gemaakt, beheerd en verhandeld via blockchain-programma’s die bekend staan ​​als smart contracts. Dapper Labs, opgericht in februari 2018, bouwt een leuke, eerlijke en gratis wereld door middel van blockchain-gaming.

Het volgende product van Dapper Labs komt twee jaar na de lancering van CryptoKitties, het nummer één blockchain-gebaseerde spel, en maanden na een voorverkoop en van zijn tweede grote spel, Cheese Wizardz.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!