Instappen in de wereld van cryptocurrencies?

Het woord crypto zal voor de meeste mensen waarschijnlijk niet meer onbekend klinken. Met name door de populariteit van Bitcoin (BTC) heeft de cryptowereld een extra boost van aandacht gekregen. Ondanks de populariteit en bekendheid van cryptocurrency blijft het voor veel mensen een ingewikkeld onderwerp. Überhaupt begrijpen wat cryptomunten zijn is namelijk al een hele uitdaging. Gaan beleggen in cryptomunten is daarnaast een stap die de meeste mensen niet durven te zetten. Toch kan starten met crypto relatief eenvoudig zijn met enige basiskennis.

Wat zijn cryptomunten eigenlijk?

In de meest simpele vorm kan een crypto gezien worden als een digitale valuta. Cryptocurrencies zijn dus eigenlijk een soort digitale betaalmiddelen die bedoeld zijn als alternatief voor de bestaande valuta’s zoals de euro en de dollar. Wat belangrijk is om te weten is dat cryptomunten geen fysieke vorm hebben. De cryptomunten zijn dus geen echte fysieke munten, maar bestaan alleen digitaal.

Investeren in crypto kan aantrekkelijk zijn omdat de koersen veel sneller reageren dan bijvoorbeeld de koersen van de Euro en de Dollar. Volgens velen staat het hele crypto gebeuren nog maar net in de startblokken waardoor er nog veel ruimte is om te groeien. Op dit moment is de cryptomarkt al enkele miljarden waard. Dit kan alleen maar meer worden op het moment dat grote bedrijven of investeerders besluiten te gaan samenwerken of investeren in cryptocurrency.

Een goed voorbeeld van de groeipotentie van de cryptowereld is natuurlijk de Bitcoin. 5 jaar geleden had de Bitcoin namelijk maar een waarde van zo’n 500 euro. Op dit moment is een Bitcoin bijna 40.000 euro waard. Hierbij is Bitcoin wellicht een extreem voorbeeld, maar er zijn meerdere coins te noemen die in een relatief korte periode gigantisch zijn gestegen in waarde.

Het is belangrijk om te weten dat er ook veel risico’s zijn verbonden aan het investeren in cryptomunten. Er zijn namelijk duizenden munten op de markt die lang niet allemaal succesvol zullen worden. Door de grote hoeveelheid aan munten kan het lastig zijn om de munt met de meeste potentie te identificeren.

Hoe kan ik zelf starten met cryptocurrencies?

Zelf starten met crypto wordt door verschillende sites en apps relatief makkelijk gemaakt. Tegenwoordig kun je cryptomunten meestal aanschaffen via iDeal. Voorheen kon dit meestal alleen maar met een creditcard of via Paypal, maar door de toenemende populariteit kun je tegenwoordig op de meeste plekken gewoon met iDeal betalen.

Als het aankomt op het kopen en bewaren van cryptomunten is het belangrijk om te weten dat je een zogenaamde wallet nodig hebt om de munten op te bewaren. Op veel websites en apps voor beginners kun je de munt kopen en gelijk bewaren op dezelfde website of app. Op andere websites kun je de munten kopen, maar moet je ze vervolgens naar een eigen wallet sturen om ze te kunnen bewaren. In het begin kan het makkelijker zijn om alles via één website of app te kopen en te bewaren. Een nadeel van deze websites is vaak wel dat ze een hoger bedrag vragen voor iedere aankoop. Mocht je dus op een begeven moment meer willen gaan investeren in crypto dan kan het voordeliger zijn om dit met een losse website en wallet te doen.

Een ander voordeel van websites voor beginners is dat je de munten ook gelijk weer kunt verkopen op deze sites. Als je dus ziet dat de koers er goed voor staat voor een van jouw munten kun je deze snel verkopen op een punt waarvan jij denkt dat het goed is. Het is dus vooral in het begin handig om alles op één website te doen zodat je niet onnodig veel tijd en moeite hoeft te steken in het uitvogelen van verschillende websites en apps. Starten met crypto is dus het makkelijkst als je dit ook dit op een website of app die gericht is op beginners.

In welke munten moet ik investeren?

Zoals al eerder gezegd zijn er op dit moment duizenden verschillende munten beschikbaar in de cryptowereld. Een voordeel van de meeste beginner websites is dat niet al deze duizenden munten beschikbaar zijn. Vaak maken deze websites een kleinere selectie van munten die al langere tijd bestaan of die veel potentie hebben. Als je wilt starten met crypto, maar niet al te veel risico wilt lopen dan kan het verstandig zijn om te investeren in de grotere, meer stabiele munten. Denk hierbij aan munten zoals Bitcoin en Ethereum. Omdat deze munten al voor een langere tijd bestaan en een hogere waarde hebben zullen deze minder snel drastisch dalen dan kleinere munten. Toch is het belangrijk om te weten dat er altijd risico’s aan verbonden zijn en de waarde nog steeds flink kan dalen.

Als je wilt proberen om snel winst te maken dan kan dit beter met de wat kleinere munten. Kleinere munten fluctueren sneller en zullen om die reden ook sneller veel kunnen stijgen in waarde. Aan de andere kant kunnen deze munten ook sneller dalen en loop je dus meer risico om je inleg te verliezen.

Starten met crypto is dus over het algemeen niet heel moeilijk. Door te gaan voor een goede starterswebsite of app kun je al snel beginnen met het investeren in crypto. Door de koersen van de verschillende munten goed in de gaten houden kun je voor jezelf een afweging maken tussen de verschillende munten. Bij de juiste keuzes kun je in relatief korte tijd veel winst maken. Toch is het belangrijk om ook de risico’s van beleggen niet te onderschatten.

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!