Cryptocurrencies

World Economic Forum benoemt vier factoren waarom crypto-adoptie stijgt

Het World Economic Forum (WEF) – een internationale organisatie die haar leden, van politieke en zakelijke leiders, samenbrengt om belangrijke kwesties met betrekking tot de politieke wereldeconomie te bespreken – heeft in een recent rapport aangegeven dat er vier belangrijke factoren zijn die de vloedgolf van crypto-adoptie over de hele wereld veroorzaken.

In het rapport gaf de onafhankelijke internationale organisatie aan dat de belangstelling voor cryptocurrencies groeit door een combinatie van economische drijfveren. Het zei het volgende hierover:

“Het beleid van de centrale bank, hyperinflatie en macro-economische instabiliteit hebben geleid tot volatiliteit en devaluatie van lokale fiat-valuta’s ten opzichte van andere wereldwijde valuta’s vóór en met name tijdens de COVID-19-pandemie. Dit heeft ertoe geleid dat individuen en bedrijven zoals Microstrategy, Tesla en Square Bitcoin en ander digitaal geld hebben gekocht. Het heeft ook geleid tot meer belangenbehartiging door gebruikers en bewustzijn onder beleidsmakers van de VS tot El Salvador die nieuw beleid rond cryptocurrencies opstellen.”

Het WEF merkt ook op dat overmakingskosten een groter dan ideaal percentage opslokken, wat mogelijk de groeiende aandacht voor P2P-systemen (peer-to-peer) in veel cryptocurrencies verklaart.

Een andere factor die de interesse in cryptocurrencies stimuleert, is het creëren en snel opschalen van stablecoins als een veel efficiënter ruilmiddel:

“De marktkapitalisatie van USD Coin (USDC) is bijvoorbeeld de $25 miljard gepasseerd met een samengestelde jaarlijkse groei van meer dan 6,100%. Een dergelijke tractie heeft Zweden zelfs geïnspireerd om zijn geplande e-krona te draaien om te concurreren met dergelijke cryptocurrencies en digitale valuta’s vanuit de centrale bank (CBDC’s).”

Ten slotte benadrukt het WEF het brede scala aan verschillende toepassingen die verschillende digitale activa bieden, plus een poging om groener te worden en minder energie te verbruiken, waardoor mensen hun ogen op de cryptomarkt richten:

“Dergelijke verbeteringen stimuleren ook het gebruik van DeFi-applicaties (decentralized finance). De snelle verspreiding en rijping van deze innovaties is grotendeels te danken aan de open-source architectuur en wereldwijde ontwikkelaarsgemeenschappen die crypto-netwerken ondersteunen.”

Het WEF geeft in het rapport ook aan dat cryptocurrencies geen illegale financiële activiteiten mogelijk maken, maar eigenlijk een kans bieden om een ​​transparanter economisch systeem te creëren:

“Regelgevers hebben de pseudonieme en grenzeloze aard van cryptocurrency-systemen benadrukt als potentiële risico’s voor het witwassen van geld en terrorismefinanciering. Toch is illegale activiteit aanzienlijk minder dan in het traditionele financiële systeem, en omvat het slechts 0,34% van alle cryptocurrency-transacties.

Cryptocurrencies kunnen transparantie mogelijk maken en een kans bieden voor regelgevers die actief proberen om meer transacties van de informele naar de formele economie te verschuiven.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN