Solana uitleg

Solana koers bereikt nieuw hoogtepunt van $195 dollar

Ondanks dat de Solana (SOL) koers onlangs voor het eerst in de historie $100 dollar doorbrak, is de koers blijven doorstijgen en hebben we nog geen terugval gezien. Ook vandaag bereikte SOL weer een nieuw hoogtepunt van $195 dollar op Binance.

Ethereum concurrent Solana overschrijdt hiermee voor de allereerste keer een marktkapitalisatie van $50 miljard en komt steeds dichter in de buurt van Ripple (XRP). Het zal geen verrassing zijn als SOL erin slaagt om tegen het einde van het jaar door te breken in de top vijf van cryptovaluta.

De recente koersstijgingen komen ook voort uit de verhoogde DeFi-activiteit op het netwerk. In de afgelopen acht weken sinds begin juli 2021 is de totale waarde vergrendeld (TVL) op de Solana-blockchain met 9 x gestegen. Tegelijkertijd is ook de Solana koers met meer dan 5 x gestegen.

SOL kan BNB volgen

Volgens een crypto-analist, met meer dan 160.000 volgers, is het einde nog niet in zicht voor SOL. Hij zei dat de Solana koers richting $900 dollar kan stijgen, als het erin slaagt om het pad van BNB te volgen. De crypto-analist plaatste de onderstaande grafiek en zei

“Indien SOL de run volgt die BNB had, kan het naar $900 gaan.”

Solana koers

Solana TVL bereikt bijna $5,82 miljard

Volgens de gegevens van DeFi Lama heeft de totale waarde die op Solana is vergrendeld een nieuw record bereikt van $5,91 miljard. De top vijf van DeFi-projecten op de Solana-blockchain zijn Sabre (SBR), Raydium (RAY), Sunny (SUNNY), ​​Serum (SRM) en SolFarm (TULIP).

Solana

Voorlopig krijgt SOL ook flinke aandacht op social media. Dit heeft alles te maken met de aanzienlijke koersstijging en de verhoogde DeFi-activiteit op het netwerk. Het bekende crypto-analysebedrijf Santiment zei hier het volgende over:

“Degenen die hadden verwacht dat Solana zou afkoelen hebben zich helaas vergist. Dominantie van crypto discussies in verband met SOL zijn sinds eind augustus met 154% gestegen.”

De ‘Ethereum Killer’

Solana is een derde generatie blockchain en wordt gezien als een zeer sterke concurrent van Ethereum, omdat het project relatief lage kosten biedt met snellere transacties. Het netwerk beschikt over ongeveer 1.000 live transacties per seconde, waarbij ontwikkelaars beweren dat dit aantal tijdens piekuren kan oplopen tot 50.000. Solana wordt soms omschreven als een ‘Ethereum-killer’, deels omdat het zijn eigen snelgroeiende DeFi- en NFT-ecosystemen heeft. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN