Solana uitleg

Solana koers doorbreekt voor de eerste keer $100 dollar

De Solana (SOL) koers blijft doorknallen en is vannacht voor het eerst in de geschiedenis boven de $100 dollar gestegen. Vandaag rond circa rond 4 uur in de ochtend doorbrak de Solana koers $100 dollar op Binance. Dit is een mijlpaal voor Solana en zijn community.

Dit kwam natuurlijk niet als een verrassing voor verschillende handelaren en investeerders. Zo gaf de populaire CNBC-host Ran Neuner, twee dagen geleden nog aan dat hij er waarschijnlijk voor kiest om zijn Ethereum om te zetten naar Solana.

Volgens gegevens van CoinMarketCap is SOL nu de achtste grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. De Solana koers heeft de afgelopen maand beter gepresteerd dan een groot deel van de cryptocurrencies. In de afgelopen 30 dagen is SOL met circa 300% gestegen. Op het moment van schrijven beweegt de Solana koers rond $106 dollar.

De recente koersstijgingen komen ook voort uit de nieuwe ontwikkelingen van Solana. Medio augustus lanceerde Solana bijvoorbeeld met succes het NFT-project Degenerate Ape Academy. Het project verkocht 10.000 verschillende tekenfilmapen in slechts acht minuten en haalde 96.000 SOL op (meer dan $5,9 miljoen op dat moment). Ook kondigde Solana deze maand aan dat het Chainlink in zijn platform heeft geïntegreerd.

Solana de ‘Ethereum Killer’

Solana wordt gezien als een zeer sterke concurrent van Ethereum, omdat het project relatief lage kosten biedt met snellere transacties. Het netwerk beschikt over ongeveer 1.000 live transacties per seconde, waarbij ontwikkelaars beweren dat dit aantal tijdens piekuren kan oplopen tot 50.000. Solana wordt soms omschreven als een ‘Ethereum-killer’, deels omdat het zijn eigen snelgroeiende DeFi- en NFT-ecosystemen heeft. 

Een van de bekende donateurs van Solana is Sam Bankman-Fried. Hij is de oprichter en CEO van crypto-exchange FTX, die een gedecentraliseerde derivatenbeurs genaamd Serum bovenop Solana heeft gebouwd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN