Microsoft verkrijgt patent voor “grootboek-onafhankelijke tokenservice”

De Amerikaanse technologiegigant Microsoft heeft een blockchain-gerelateerd patent verkregen voor technieken voor het implementeren van een cross-chain tokenbeheersysteem, die op 24 augustus werd verleend door het United States Patent and Trademark Office (USPTO).

Het patent, ingediend in februari 2019, beschrijft een “grootboek-onafhankelijke tokenservice” of een softwareservice waarmee individuen en organisaties tokens kunnen maken en beheren via meerdere gedistribueerde grootboeknetwerken en -platforms.

Voorbeelden van dergelijke platforms in de aanvraag waren het grote blockchain-platform Ethereum, het door IBM ondersteunde Hyperledger Fabric, het enterprise blockchain-platform Quorum van JPMorgan, R3 Corda en Chain Core.

Het hier beschreven computersysteem is bedoeld om de gebruiker een of meer “tokensjablonen” te bieden, waarbij elk van deze een ander type fysiek of digitaal activum vertegenwoordigt om uit te kiezen.

Ontworpen om te fungeren als een enkele interface voor het beheren van de levenscyclus van tokens over meerdere blockchains, stelt de grootboek-onafhankelijke tokenservice ontwikkelaars in staat om code te schrijven voor het afhandelen en beheren van tokens “op een manier die agnostisch is van de onderliggende gedistribueerde grootboeknetwerken”, aldus het bedrijf.

Volgens de auteurs van het patent maakt het beschreven systeem “ontwikkeling efficiënter voor opkomende zakelijke gebruiksscenario’s waarbij de grootboekgrenzen worden overschreden.”

Blockchain-technologie is de afgelopen jaren een focus geweest van Microsoft, waarbij het bedrijf de afgelopen jaren een groot aantal octrooiaanvragen heeft ingediend met betrekking tot de cryptocurrency-industrie.

Zo diende de technologiegigant vorig jaar nog een patent in voor een cryptocurrency-systeem waarmee individuen cryptocurrencies kunnen minen met behulp van hun lichaamsactiviteit in een poging om de behoefte aan gespecialiseerde mining-apparatuur weg te nemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!