Microsoft Blockchain

Microsoft vraagt patent aan voor mining proces op basis van lichaamsactiviteit

Microsoft heeft een patent aangevraagd op een cryptocurrency-mining-systeem dat wordt gevoed door gegevens die zijn verzameld door mensen terwijl ze deelnemen aan activiteiten zoals trainen, advertenties bekijken of lezen. De aanvraag, die donderdag vorige week bij de World Intellectual Property Organization (WIPO) werd ingediend, werd oorspronkelijk gerapporteerd door CoinDesk.

Het systeem in de applicatie is een versie van een proof-of-work mining-algoritme, maar veel van het werk zou worden gedaan via gegevensverzameling: sensoren zouden activiteit detecteren en registreren die verband houdt met een bepaalde reeks taken. De records zouden dan worden omgezet in gegevens die door computers kunnen worden gelezen om vergelijkingen op te lossen.

Het bedrijf zei:

“Een hersengolf of lichaamswarmte … kan worden gebruikt in het mining proces. In plaats van enorme rekenwerkzaamheden, die sommige conventionele cryptocurrency-systemen vereisen, kunnen gegevens, die zijn gegenereerd op basis van de lichaamsactiviteit van de gebruiker, een proof-of-work zijn, en daarom kan een gebruiker een rekenkundige formule onbewust oplossen.”

Het bedrijf ging verder:

“Bijvoorbeeld, een hersengolf of lichaamswarmte die door de gebruiker wordt uitgezonden wanneer de gebruiker de taak uitvoert die door een informatie- of serviceprovider wordt geleverd, zoals het bekijken van een advertentie of het gebruik van bepaalde internetdiensten, kan worden gebruikt in het mining proces.”

Microsoft legde ook uit dat het systeem kan worden gebruikt om gebruikers aan te moedigen taken uit te voeren. De scanners die het systeem voorstelt, zouden dingen als mentale concentratie kunnen detecteren als het gaat om het lezen van een advertentie of hartslag tijdens het sporten. De verzamelde gegevens kunnen dan weer worden gebruikt om blocks te verifiëren en beloningen te ontgrendelen.

Er is geen indicatie of Microsoft het systeem verder zal verkennen of dat het ooit van plan is om het te ontwikkelen. Het is ook onduidelijk of het protocol op een eigen blockchain zou worden gebouwd, of bovenop een bestaande blockchain.

Het concept van het gebruik van menselijke activiteit om cryptocurrency te minen, hoewel het in geen enkele wijdverbreide zin in de praktijk is gebracht, is in het verleden onderzocht. In eind 2017 ontdekte een Nederlandse startup, die bekend staat als het “Institute of Human Obsolescence“, dat verzamelde lichaamswarmte van 37 mensen genoeg energie op zou wekken om een computer meer dan acht dagen continu te laten minen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN