Bitcoin koers zal uiteindelijk tot $18.000 dalen, zegt president van InTheMoneyStocks

Gareth Soloway, president van InTheMoneyStocks, heeft onlangs in een interview gezegd dat hij niet onder de indruk is van de recente Bitcoin (BTC) koersstijging. Soloway zei dat BTC binnenkort richting $50.000-52.000 kan stijgen, maar verrassend genoeg blijft hij een van de weinigen die blijft volhouden dat de Bitcoin koers vervolgens zal instorten en dalen tot $18.000.

“Bitcoin zal uiteindelijk de $18k tot $ 20k bereiken, er is echt geen twijfel mogelijk”, aldus Soloway.

Soloway legde uit dat zijn voorspelling is gebaseerd op gebeurtenissen uit het verleden. Volgens hem zijn er soortgelijke patronen als in 2013 en 2017 en zou de geschiedenis zich herhalen. Net als in 2013 en 2017 daalde de Bitcoin koers flink na een aantal maanden gigantisch te zijn gestegen. 

“Dit [de huidige markt] volgt een exacte kopie van de vorige twee megabewegingen in 2013 en 2017, en er is echt niets dat me tot nu toe vertelt dat dit anders is”, aldus Soloway.

Soloway besprak ook het onderwerp goud en zei dat het een betere bezit is dan Bitcoin. Ondanks dat er af en toe prijscorrecties plaatsvinden, zal het edelmetaal altijd het meest dominante financiële instrument zijn, voegde hij eraan toe. Volgens de president van InTheMoneyStocks zullen steeds meer grote bedrijven in zowel BTC als goud investeren om hun dollarbezit te compenseren en “in feite de waarde van de dollar te beschermen tegen het massale bijdrukken.”

Verschillende meningen over Bitcoin

De toekomstige waarde van Bitcoin is altijd een belangrijk gespreksonderwerp geweest onder investeerders en analisten. Hoewel Soloway’s mening nogal sceptisch is, zijn andere analisten optimistisch over de Bitcoin koers. Zo gaf PlanB deze maand nogmaals aan dat Bitcoin $100.000 zal bereiken. Ook de échte Wolf of Wall Street Jordan Belfort merkte in een interview met Fortune op dat de Bitcoin koers richting $100.000 kan stijgen.

Bekijk het volledige interview:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!