PlanB geeft nogmaals aan dat Bitcoin $100.000 zal bereiken

De bekende Nederlandse analist en maker van het Bitcoin stock-to-flow-model PlanB, heeft onlangs gezegd dat zijn Bitcoin (BTC) koersvoorspelling voor het begin van 2022 zal uitkomen. Volgens PlanB zal Bitcoin voor het begin van volgend jaar een prijs van zes cijfers bereiken.

“Ik heb nooit getwijfeld. Ik denk nog steeds dat het einde van het jaar $100.000 zal zijn, minimaal. Ik heb er veel vertrouwen in. Ik zie nog steeds mensen op internet die $20.000 Bitcoin vragen. Ik denk niet dat dat gaat gebeuren [$100.000] tegen Kerstmis“, aldus PlanB.

Tijdens de What Bitcoin Did podcast gaf PlanB aan vertrouwen te hebben in het stock-to-flow-model. Het S2F-model is een formule dat in gaat op de huidige beschikbare voorraad (stock) en de hoeveelheid die ieder jaar geproduceerd wordt (flow). In wezen wordt de waarde van BTC door schaarste berekend en voorspeld. Het model is eigenlijk een algemeen model, wat betekent dat het op elke grondstof kan worden toegepast. Het model werd voornamelijk gebruikt voor goud en zilver, terwijl PlanB deze toepaste op Bitcoin. Zo ziet de huidige S2F-prijsgrafiek voor Bitcoin eruit:

PlanB zegt ook dat met een op lineaire regressie gebaseerd model, waarin de relatie tussen twee variabelen wordt geschat door een lineaire vergelijking op de gegevens toe te passen, het gemakkelijk is om te bepalen wanneer het stock-to-flow-model ongeldig wordt.

“Het is gewoon een lineaire regressie, toch? Het is dus heel duidelijk wanneer die regressie niet langer geldig is. [Het stock-to-flow-model] zegt dat we moeten stijgen met de stock-to-flow-ratio die sinds de halvering is gestegen. Daar wachten we dus een beetje op. Maar als het laag blijft – dus als we een paar jaar, bijvoorbeeld een paar maanden op 30, 20, 40 duizend dollar blijven – dan is het duidelijk dat deze lineaire regressielijn niet langer bij de gegevens past. Het is heel gemakkelijk te zien wanneer het ongeldig is.”

Bekijk de volledige podcast hieronder!

In een eerder artikel die we onlangs schreven gaf PlanB ook aan dat de S2F- en S2FX-modellen laten zien dat er nog een “tweede etappe” aan zit te komen voor Bitcoin in de huidige bull run.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!