DeFi kan volgend jaar $800 miljard industrie worden, zegt veteraan crypto-investeerder

Matthew Roszak, een ervaren cryptocurrency-investeerder en mede-oprichter van het gedecentraliseerde finance (DeFi) platform Vesper, heeft in een gesprek met Business Insider gezegd dat hij gelooft dat de DeFi-industrie in 2022 met tien keer kan groeien.

Volgens Roszak kan de DeFi-industrie volgend jaar $800 miljard bereiken, aangezien de exponentiële groeitrend zich voortzet. Hij gelooft ook dat er een “perfecte storm” aan de gang is voor de industrie, aangezien de massa-acceptatie van cryptocurrency groeit. Bovendien zijn investeerders wereldwijd op zoek zijn naar hogere opbrengsten, die beschikbaar zijn op DeFi-platforms.

“Op dit moment zitten we op een DeFi-marktkapitalisatie van ongeveer $80 miljard. Mijn gevoel is dat het over een jaar een nul zal toevoegen”, aldus Roszak.

Volgens gegevens van DeFi Pulse is het aantal activa dat is toegewezen aan DeFi-projecten dit jaar tot dusver met 385% gegroeid. Mocht dit tempo eind volgend jaar aanhouden, dan kan de grens van $800 miljard worden overschreden. Business Insider wijst erop dat het niet duidelijk is of de DeFi-industrie zijn huidige groeitempo kan doorzetten, aangezien een recente DeFi-dip ertoe heeft geleid dat de activa vandaag nog steeds onder het niveau van mei ligt.

DeFi
Bron: DeFi Pulse

Roszak zegt dat een groot deel van de groei van DeFi te danken is aan investeerders die op zoek zijn naar hogere opbrengsten op platforms zoals Compound en Aave.

Grayscale lanceert fonds voor DeFi-projecten

De statistieken hierboven laten zien dat de DeFi-sector sinds vorig jaar september aanzienlijk is gegroeid. Deze aanzienlijke groei is ook Grayscale Investments LLC, de bekendste vermogensbeheerder die zich concentreert op cryptocurrencies, opgevallen. De vermogensbeheerder kondigde vorige maand aan dat het de 15e investeringsproduct gaat lanceren, namelijk een DeFi-fonds en index gericht op de opkomende sector van gedecentraliseerde finance.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!