Solana koers bereikt nieuw hoogtepunt van $75 dollar

De Solana (SOL) koers is niet te stoppen en heeft gisteren alweer een nieuw hoogtepunt bereikt van $75 dollar. SOL bereikte 20 mei van dit jaar een hoogtepunt van $59 dollar, maar daalde kort daarna aanzienlijk. Tot 30 dagen terug, toen de Solana koers weer tot leven kwam.

Eergisteren bereikte SOL zelfs een hoogtepunt van $69 dollar. Hierdoor werd Solana in de top 10 van cryptocurrencies opgenomen op basis van marktkapitalisatie. SOL heeft de laatste 30 dagen uitstekend gepresteerd en statistieken laten zien dat de koers met meer dan 175% gestegen.

“Solana is +60% gestegen sinds het bevestigen van een doorbraak voorbij de neerwaartse trend, en steeg naar nieuwe All Time Highs”, zei handelaar en analist Rekt Capital.

Collega crypto-handelaar Pentoshi, met meer dan 220.000 volgers op Twitter, was zelfs nog optimistischer en noemde SOL een ‘absoluut koopje’, zelfs op het huidige hoogtepunt in termen van Amerikaanse dollars. Pentoshi zei:

“SOL in prijsontdekking. Naar mijn mening als $56-60 komt, dat [is] een absoluut koopje nu het nieuwe ath’s heeft gemaakt. Dat zou nieuwe ondersteuning moeten zijn en the sky is the limit. Mijn nieuwe orders zijn vandaag gevuld en het is al flink gestegen.”

Solana wordt gezien als een van de potentiële concurrenten van Ethereum. Volgens Solana zelf is het project en onderliggende protocol ontworpen om het maken van DApps te vergemakkelijken met als doel de schaalbaarheid te verbeteren, een enorm snelle validatietijd en transactiesnelheid aan te bieden.

Meer dan 300 projecten gebouwd op Solana

De officiële Twitter-pagina van Solana heeft 393.4K volgers en Google Trends gegevens laten zien dat de zoekopdracht over de hele wereld de afgelopen tijd is gestegen. Inmiddels zijn er een groot aantal projecten die gebruik maken van de Solana blockchain. Coin98 Analytics liet onlangs in een tweet zien dat het Solana protocol door meer dan 300 verschillende projecten wordt gebruikt. 

Solana

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!