Solana komt in top 10, maar wat nu?

De Solana (SOL) koers is flink op dreef en steeg gisteren naar een nieuw hoogtepunt van $69 dollar. SOL is hierdoor in de top 10 van cryptocurrencies opgenomen op basis van marktkapitalisatie.

De prijsstijging viel samen met de lancering van het NFT-project Degenerate Ape Academy. Deze nieuwste release laat zien dat Solana ook geïnteresseerd is in het opbouwen van een eigen NFT-ecosysteem. Het project toonde 10.000 verschillende tekenfilmapen, die in acht minuten waren uitverkocht. De tekenfilmapen werden verkocht op Solanart, een gedecentraliseerde marketplace voor NFT’s.

Bron: Degenerate Ape Academy

Solana wordt gezien als een van de potentiële concurrenten van Ethereum. Volgens Solana zelf is het project en onderliggende protocol ontworpen om het maken van DApps te vergemakkelijken met als doel de schaalbaarheid te verbeteren, een enorm snelle validatietijd en transactiesnelheid aan te bieden.

De bekende crypto-analist op Twitter Scott Melker, ook bekend als “The Wolf of all Streets”, deelde onlangs een grafiek waarbij hij aangaf dat Solana op korte termijn aan een nieuwe opwaartse rally kan beginnen. Melker merkte op dat hij niet had verwacht dat de koers zo snel omhoog zou schieten. Hij plaatste de onderstaande grafiek op Twitter en zei:

“Ik deelde deze grafiek vorige week in mijn livestream, maar het [Solana] nam de raket omhoog in plaats van de trap.”

Solana

Hoe doen de projecten het die gebouwd zijn op Solana?

Gegevens van crypto-analyseplatform CryptoRank laten zien dat de rest van de tokens in het Solana ecosysteem het uitstekend doen. De vier projecten die het in de afgelopen zeven dagen het beste hebben gedaan in het Solana ecosysteem zijn STEP, SBR, SOLFARM en KIN. Alle vier de projecten stegen met meer dan 150% in de afgelopen dagen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!