Ethereum koers

TradePremium: Ethereum outperformed Bitcoin, maar blijft dit zo?

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Er lijkt weer geen houden aan Bitcoin, de prijs blijft klimmen en op weekly werden er heel wat weerstanden gebroken. Reflecteert dit ook op de Ethereum koers? Laten we het bekijken in de grafieken!

Weekgrafiek Ethereum koers

Als we de weekly van Ethereum erbij nemen merken we meteen op dat we er net niet in slaagde om bij de close boven onze rode resistance zone te sluiten. Een body close boven blauw maar net onder het equillibrium (wit gestreept). Ook de close ten opzichte van de trendlijn was zeer nipt, het is voor discusie vatbaar of we deze gebroken hebben of niet. In principe zitten we dus vol tegen weerstand, ookal traden we er op moment van schrijven boven. Als we er in slagen om deze move vast te houden en eventueel ook boven resistance te closen, ligt er een mooi stukje open zonder weerstanden tot de prijsregionen $3983 en $4370. De vereiste om die weg open te krijgen, een close boven $3012. Qua structuur, en let even opnieuw op de blauwe lijn, creëerde we wel een eerste higher high. Dit zal ongetwijfeld beter te zien zijn op de daily dus daar zo meteen meer over.

De opdracht die de markt heeft, na een higher high, is uiteraard die move bevestigen met ook een higher low. In welke regionen kunnen we hierop gaan anticiperen? Dan valt mij meteen het level $2042 op als support van de range in combinatie met de bullish engulfing die daar zit. Ideaal krijgen we daarbij geen candle closes onder eerder genoemde $2042. Maar wicks tot het prijsniveau $1741 zouden daarbij zeker kunnen. Of we deze gaan krijgen is natuurlijk de vraag. Sluiten we volledig boven onze rode resistance zone en trekken we met kracht meteen voort, dan lijken de kansen er minder in te zitten. Maar voorlopig lijkt me dit een zeer mooie regio.

Bron: TradingView

Daggrafiek Ethereum koers

Op naar onze volgende stap, de daily, waar altijd wat duidelijkere structuur te zien valt. Daar merken we meteen een close boven onze eerste resistance zone, afgelopen week nog rood, nu met blauw aangeduid. We doen zelfs meteen een poging om onze 2de zone aan te vallen in de regionen van $3280 tot $3550, de rode zone met de dubbele range net boven. Hier merken we duidelijk op dat de kracht nog niet uit de move is die begonnen is na de double bottom. Ook hier dus op zoek naar een higher low? Welke regionen lijken hier op de daily dan voorhanden. Als we kijken naar vorige structuren in combinatie met nieuw opgebouwde liquiditeits zones lijken mij de regionen $2543 tot $2380 een zeer mooi potentieel. Een iets grotere zone maar we moeten uiteraard de prijsstructuur ruimte en tijd geven om te vormen. Bij falen krijgen we nog de optie op de kleine dubbele range in de regionen $2170 en als deze faalt kunnen we de retracement tot volledig terug bij de origine van de move nemen.

Bron: TradingView

Conclusie

Op moment van schrijven lijkt Ethereum Bitcoin mooi te outperformen. Beide moves zijn ingezet, nu is het afwachten en anticiperen tot we een potentieele resistance vinden. Het sentiment van altcoins draait ook mooi bullish, dus voorlopig bij een retracement nog niet te snel in paniek schieten en de prijs tijd en ruimte geven om een higher low te laten vormen. Krijgen we al een 2e leg van de bullmarket of is het nog te vroeg om te juichen?

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN