Ripple CEO bekritiseert Amerikaanse regering voor gebrek aan duidelijkheid

Eerder deze week op het Aspen Security Forum, een jaarlijkse driedaagse conferentie voor wereldleiders om enkele van de belangrijkste nationale veiligheidskwesties te bespreken, sprak de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, over het gebrek aan duidelijkheid over de crypto-industrie en de regulering ervan in de Verenigde Staten.

Garlinghouse – die commentaar gaf op de discussie van de voorzitter van de Security and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, over de kwestie, die eerder aan de conferentie deelnam – is persoonlijk een beklaagde in de lopende rechtszaak die door het bureau is aangespannen, waarin het beweert dat Ripple’s verkoop van XRP een niet-geregistreerd effectenaanbod was. Hij zei het volgende:

“Naar mijn oordeel, als je te maken hebt met een alcoholist die niet wil toegeven dat hij een alcoholprobleem heeft, is het zeggen dat we zekerheid hebben, we hebben duidelijkheid, als het alcoholische gezegde ‘ik heb geen probleem’. Dit is de olifant in de kamer.”

“Jarenlang denk ik dat de crypto-industrie om die duidelijkheid heeft gevraagd, en gisteren hoorden we ‘het is duidelijk'”, voegde de CEO van Ripple eraan toe, en noemde een recente paradox toen twee SEC-commissarissen zeiden: “een beslist gebrek aan duidelijkheid voor marktdeelnemers rond de toepassing van de effectenwetten op digitale activa en hun handel.’”

Hij reflecteerde op andere G20-markten zoals het VK, Japan, Zwitserland en Singapore “die proactief en betrokken zijn geweest” en wees erop dat het aanpakken van het probleem van de duidelijkheid van de regelgeving een vereiste is voor de VS als het een leider wil zijn in de crypto-ruimte. Hij zei het volgende

“Als bedrijf dat hier in de VS is gevestigd, wil ik de VS zien bloeien op dit gebied. Ik wil samenwerken met de Amerikaanse regering om duidelijkheid te scheppen, zekerheid te bieden. Maar proberen die duidelijkheid te scheppen door middel van handhaving, is volgens mij niet het juiste antwoord.”

Toen hem werd gevraagd naar “de timing van duidelijkheid over crypto-regulering”, antwoordde Gensler dat het bureau “heel duidelijk is geweest over een aantal van deze dingen”, eraan toevoegend dat de SEC 75 zaken in de sector heeft aangepakt.

Later op de conferentie maakte Garlinghouse van de gelegenheid gebruik om erop te wijzen dat 37 van die gevallen geen betrekking hadden op de verkoop van digitale activa, en nog eens 37 gevallen waren ICO’s, waarvan vele fraude waren. Hij vervolgde met:

“Slechts één van de 75 betreft een digitaal activum buiten een ICO en om voor de hand liggende redenen ga ik niet te veel over die zaak praten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!