Bulls vs Bears: Monero (XMR) & VeChain (VET) analyses

Voor onze poll gingen we deze week op zoek naar munten op CoinMarketCap van plaats 10 tot 20. Voor onze video van maandag waarop we de top 10 onderhanden namen verwijzen we jullie graag naar ons YouTube-kanaal. De keuze van deze week verliep heftig tussen munten als AAVE, THETA en XLM, maar als winnaars kwamen echter toch VET en XMR uit de bus. Voor deze week nemen we hier Monero (XMR) onderhanden, voor de VeChain (VET) update kunnen jullie de video onderaan dit artikel bekijken!

LET OP! Dit is géén financieel advies!

We nemen er meteen een weekly en daily timeframe bij en zoeken naar de dingen die ons meteen opvallen. Zoals bij alle altcoins valt ons meteen en stevige pump op, gevolgd door een stevige neerwaartse prijsactie. Voorlopig bevinden we ons in een weken durende consolidatie fase in correlatie met de rest van de markt. Op weekly valt op vlak van structuur weinig waar te nemen, met de puntjes op de i hebben we eigenlijk een lower low gecreerd door de blauwe lijn te doorbreken. Maar daar in het volgende stuk meer over.

Zoomen we echter in op de daily om daar een algemeen beeld te bekijken, zien we meteen dat we in de recente prijsactie een soort double bottom hebben gekregen waarna we dan de krachtige move up hebben gemaakt van de afgelopen periode. In tegenstelling tot het verhaal van net op de weekly werd hier een eerste higher high neergezet. Maar naar welke prijsniveau’s kijken we hier dan nu?

We starten opnieuw op de weekly. Hier zien we dat we, na het breken van de blauwe support lijn, een stevige reclaim hebben gekregen. Daarbij creëerde we ook meteen een nieuwe vorm van support, gelegen van $177 tot $211. Daar nog stevig wat procenten onder merken we ook een zeer mooie support op waar we enkele weken geleden een zeer mooie opkoop wick zagen. Deze noteren we als support zone van $138 tot $135. De groene zone dus, maar dat is niet de enige vorm van support die daar ligt, we zien in samenwerking heel wat kleinere ranges kort op elkaar liggen (de witte lijnen), wat de vorm van support alleen maar versterkt.

Weekgrafiek Monero koers

Als we naar de andere kant denken en we gaan op zoek naar resistance zien we meteen een knelpunt op de weekly. We zitten middenin een gevecht verwikkeld om een poging te doen de resistance te verbreken. Hier duiden we de eerste rode zone aan van $262 tot $282. Ook hier merken we de witte lijnen even op en merken we op dat – als we de weekly zo zouden kunnen afsluiten, net boven een range op $255 kunnen sluiten – het een zeer goed teken zou zijn en we heel wat ruimte hebben om te groeien. Geen obstakels zelf tot $387 en de rode zone die erop volgt van $403 tot $497. Een zeer grote zone dus. Degene die onze video’s bekijken weten dat het altcoin sentiment wat op begint te waaien, dus lijkt hier ook wel een mooi potentieel in te zitten. Eens inzoomen op de daily of we hier wat wijzer kunnen worden.

Bron: TradingView

Daggrafiek Monero koers

Op de daily zien we, na de vorming van de double bottom, een stevige move van +40% verschijnen, waarop meteen ook 2 nieuwe support opties gevormd zijn. Een zeer agresieve optie in de regionen $222 tot $232 en een iets conservatievere bij de origine van de ontstane move van $180 tot $190. Ook hier merken we meteen op dat we dichter tegen onze weerstand niveau’s liggen dan bij support en bouwen we aan een poging om de weerstand te doorbreken. 2 significante levels hier met nog een mooie kleinere range tussenin. Eerste level op $271, ook een level waar een steivge move neerwaarts is ontstaan dus zeker opletten geblazen hier. Daarna komen we de vermeldde dubbele range tegen van $275 tot $283 om dan uit te komen bij een grotere duidelijkere weerstand zone van $295 tot $312.

Bron: TradingView

Concusie

Op moment van schrijven lijkt alles wat samen te vallen. Bitcoin doet een mooie poging. Altcoin sentiment draait positief uit zodat ook Bitcoin de alt’s meeneemt. Het is zeker tijd om terug wat meer aandacht aan de markt te besteden! We bereiden ons alvast voor…

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!