Analist voorspelt dat Ethereum beter zal presteren dan Bitcoin

De populaire cryptohandelaar en marktanalist Pentoshi heeft op Twitter aangegeven hij denkt dat Ethereum (ETH) de komende maanden drastisch beter zal presteren dan Bitcoin (BTC). Hij gaf aan dat hij wacht op de Ethereum koers om een ​​hoger dieptepunt te vormen om steun op te bouwen voor een verdere rally, nu het uit zijn neerwaartse trend op zijn Bitcoin-paar is gebroken. Hij tweette het volgende:

https://twitter.com/Pentosh1/status/1422664466051878920

“ETH MACRO UITZICHT

(Weken/maanden) zoals we weten, gebeuren daarbinnen extremen.

[Het] zal gewoon beter presteren dan BTC (naar mijn mening).

Brak uit vs BTC op deze enorme vlag.

Zou graag een [higher low] op het USD-paar willen zien, na de 13 dagen van alleen maar stijgingen, maar dat is lokaal.”

In de aanloop naar de langverwachte implementatie van EIP-1559, de upgrade van het Ethereum-protocol die transactiekosten zal verlagen en zelfs een deel van de transactiekosten zal verbranden, steeg de op een na grootste cryptocurrency 13 dagen op rij voordat het uitkwam op iets minder dan $2.700. Pentoshi gaf echter aan dat hoewel EIP-1559 goed nieuws is voor ETH, beleggers geen prijswijziging van de ene op de andere dag moeten verwachten:

“EIP-1559 zal ETH niet van de ene op de andere dag op magische wijze veranderen, maar het zal de ETH-inflatie verminderen. Op dit moment is het 4,0% per jaar. PoS [proof of stake] zal het veranderen in 0,4% per jaar, een vermindering van 90% of = naar een driedubbele BTC-halvering. Voeg fee burn, staking, smart contracts en vraag > aanbod hieraan toe. Ik kan het niet allemaal inprijzen.”

De handelaar schetste tot slot zijn stelling voor de kortetermijnprijsactie van de Ethereum koers en wees op $2.550 als een belangrijk niveau voor Ethereum om vast te houden.

Wat Bitcoin betreft, wacht Pentoshi af hoe de nummer één cryptocurrency reageert in het midden van $30.000 en of het $40.600 kan terugvorderen. Hij gaf ook aan dat Bitcoin opnieuw heeft getest en ondersteuning verloor bij het 200-dagen geschatte voortschrijdend gemiddelde (EMA), dat momenteel net boven de $38.000 ligt:

“BTC wacht nog steeds op mid 30 keks [duizenden] 34,6-37,3k of terugvordering van 40,6 duizend. Gaat tot nu toe goed vooruit. Moet ook kennis nemen van de 200D EMA-hertest en het verlies dat heeft plaatsgevonden.”

Ethereum koersvideo

Woensdag plaatsten wij een nieuwe YouTube video. Benieuwd wat onze YouTuber Sjoerd te vertellen heeft over zijn Ethereum koers verwachtingen? Bekijk dan snel de video hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!