Ethereum-oprichter benadrukt belang van diversificatie

Vitalik Buterin, die bekend is als medeoprichter van het bekende blockchain-project Ethereum, verklaarde dat het belangrijk is voor Ethereum om zich ook te concentreren op toepassingen buiten de financiële sector. Hij benadrukte dat ontwikkelaars bijvoorbeeld ook applicaties kunnen bouwen zoals retroactieve financiering van publieke goederen, identiteitsverificatie en getuigschriften en gedecentraliseerde social media-platformen.

Buterin verklaarde ook dat innoveren buiten gedecentraliseerde finance (DeFi) niet betekent dat je ertegen bent. Hij zei zelfs dat Ethereum-toepassingen die zowel financiële als niet-financiële elementen combineren, echt interessant zouden zijn.

Zo werkt Buterin momenteel aan ‘financiering van publieke goederen’. Uit een blogpost, waarvan Buterin co-auteur was, bleek dat Optimism heeft beloofd om open source-ontwikkeling te financieren via retroactieve beloningsprotocollen.

Buterin is van mening dat als de gemeenschap zich alleen op DeFi richt, dergelijke acties de blockchain tot in het oneindige zullen duwen. Maar aan de andere kant, als er niets verandert, krijgt de gemeenschap alleen tokens die profiteren van yield farming.

Ethereum koersvideo

Gisteren plaatsten wij een nieuwe YouTube video. Benieuwd wat onze YouTuber Sjoerd te vertellen heeft over zijn Ethereum koers verwachtingen? Bekijk dan snel de video hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!