Crypto is een tulpenbol zonder intrinsieke waarde, zegt CEO van $127 miljard hedgefonds

De Bitcoin koers had gisterenavond de smaak te pakken en steeg boven het $40.000 niveau. Dit gebeurde vanwege de geruchten dat Amazon cryptocurrency betalingen gaat accepteren. Echter bleek deze koersstijging van korte duur en de scherpe daling werd al snel ingezet, omdat een woordvoerder van Amazon naar buiten is getreden om deze beweringen te ontkennen.

Mocht Amazon in de toekomst alsnog cryptocurrencies accepteren dan is dit een enorme boost voor de cryptomarkt. Toch zullen er altijd mensen sceptisch blijven over cryptocurrencies. Zo voegde Luke Ellis, de CEO van ’s werelds grootste beursgenoteerde hedgefondsfirma Man Group, zich onlangs bij deze groep sceptische mensen.

Crypto is een tulpenbol

In een gesprek met de Financial Times vergeleek Ellis de bloei van de cryptomarkt met de Nederlandse tulpengekte van de 17e eeuw en voegde hieraan toe dat het geen enkele intrinsieke waarde heeft. Volgens Ellis komt het nut van cryptocurrencies voort uit hun volatiliteit, waardoor ze investeerders geweldige handelsmogelijkheden bieden.

Mensen die lang genoeg in de cryptowereld zitten hebben gezien dat tegenstanders crypto vaak vergelijken met de tulpengekte van de 17e eeuw, waar de prijs van sommige tulpenbollen explodeerde voordat ze ineenstortte. Vermogensbeheerder en Bitcoin-criticus Nouriel Roubini heeft Bitcoin eerder vergeleken met andere beroemde historische bubbels, waaronder de tulpenmanie. Tot niemands verbazing retweette Roubini de uitlatingen van Ellis.

Binance

Man Group handelt onder andere in cryptocurrencies en heeft ongeveer $127 miljoen aan fondsen onder beheer. Het hedgefonds staat bekend om zijn revolutionaire kwantitatieve modellen met focus op prijsafwijkingen. Met die kennis verdient Man Group flink aan cryptostijgingen en grote dalingen.

“We houden ervan om long en short te gaan, afhankelijk van wat de modellen zeggen dat er waarschijnlijk met de markt zal gebeuren en we zullen het long en short verhandelen, net zo graag en in zo’n grote omvang als de marktliquiditeit je toelaat om te handelen”, zei Luke Ellis.

Ellis vindt dat de volatiliteit van crypto ervoor zorgt dat het geen volwaardig beleggingsproduct is en verklaarde dat het hedgefonds alleen crypto verhandelt vanwege de goede kansen om winst te maken. Tegelijkertijd merkte hij wel op dat hij gelooft in blockchain-technologie en dat blockchain het potentieel heeft om betalingssystemen te verbeteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!