Bitcoin koers stijgt door nieuws vanuit Amazon

De Bitcoin koers is de afgelopen dagen weer flink op dreef. De reden achter deze flinke opleving is voornamelijk de interesse in de cryptocurrency-markt vanuit de ecommercegigant Amazon.

Het begon allemaal afgelopen vrijdag toen het banengedeelte van de Amazon-website duidelijk maakte dat het bedrijf op zoek is naar een nieuwe medewerker voor de positie van “Digital Currency and Blockchain Product Lead”.

Uit deze vacature blijkt dat Amazon’s Payments Acceptance & Experience-team probeert “een ervaren productleider te vinden om Amazon’s Digital Currency en Blockchain-strategie en productroadmap te ontwikkelen”. De ideale kandidaat zal hun “domeinexpertise in Blockchain, Distributed Ledger, Central Bank Digital Valuta’s en Cryptocurrency” gebruiken om “de argumenten te ontwikkelen voor de capaciteiten die moeten worden ontwikkeld, de algehele visie en productstrategie te stimuleren en leiderschapsinkoop en -investeringen te verwerven voor nieuwe mogelijkheden.”

Volgens CNBC zei een woordvoerder van Amazon het volgende in een verklaring:

“We zijn geïnspireerd door de innovatie die plaatsvindt in de cryptocurrency-ruimte en onderzoeken hoe dit eruit zou kunnen zien op Amazon. We geloven dat de toekomst zal worden gebouwd op nieuwe technologieën die moderne, snelle en goedkope betalingen mogelijk maken, en hopen die toekomst zo snel mogelijk naar Amazon-klanten te brengen.”

Binance

Toen, eerder vandaag, publiceerde CityAM een rapport dat anonieme bron hen heeft verteld dat Amazon dit jaar Bitcoin (BTC) -betalingen wil accepteren en dat het volgend jaar zijn eigen token wil vrijgeven. Volgens het rapport vertelde deze persoon hen:

“Dit gaat niet alleen door de bewegingen om op een bepaald moment in de toekomst betalingsoplossingen voor cryptocurrency op te zetten – dit is een volledig, goed besproken, integraal onderdeel van het toekomstige mechanisme van hoe Amazon zal werken … Het begint met Bitcoin – dit is de belangrijkste eerste fase van dit cryptoproject, en de richtlijn komt van de top… Jeff Bezos zelf…

Ethereum, Cardano en Bitcoin Cash zullen de volgende zijn voordat ze acht van de meest populaire cryptocurrencies online brengen … Het zal niet lang duren, want de plannen zijn er al en ze werken eraan sinds 2019 … Dit hele project is zo goed als klaar om te rollen … Als al deze crypto-eenden in een rij staan, is er nog een andere wending om de zaken nog verder in het voordeel van Amazon te duwen – een native token …

Na een jaar cryptocurrency te hebben ervaren als een manier om goederen te betalen, lijkt het steeds meer mogelijk dat we op weg zijn naar tokenisatie. Dit wordt dan een infrastructuur met meerdere niveaus waar u kunt betalen voor goederen en diensten of tokens kunt verdienen in een loyaliteitsprogramma. Er is voorlopig weinig meer aan de hand, maar je kunt garanderen dat het Bitcoin-plan nauwlettend zal worden gevolgd, aangezien hiermee de mogelijkheden met Amazon’s eigen versie van een crypto zullen worden onderzocht.”

Sinds het nieuws over de interesse van Amazon in de crypto-markt voor het eerst op vrijdag naar buiten kwam, is de Bitcoin koers met 20% gestegen. Volgens gegevens van TradingView handelt de Bitcoin-prijs momenteel rond de $38.509, wat een stijging is van bijna 12% in de afgelopen 24 uur.