Bitcoin koers stijgt en bulls lijken de controle terug te hebben

De Bitcoin (BTC) koers heeft een uitstekende comeback laten zien sinds de daling op 20 juli richting $29.288. De koers is inmiddels met meer dan $5.000 gestegen en beweegt boven het $34.000 niveau. Het was even schrikken toen BTC onder $30.000 daalde, echter kon de Bitcoin koers zich snel herstellen.

Dit kwam onder andere door de The B Word conferentie op 21 juli waarin Elon Musk zei dat Tesla waarschijnlijk opnieuw Bitcoin zal accepteren. Voorlopig lijkt het erop dat de bulls de controle over de markt weer terug te hebben en ziet het ernaar uit dat de Bitcoin koers zich opmaakt om het niveau van $35.000 te testen.

Wat zijn de Bitcoin koers vooruitzichten?

Volgens de bekende Nederlandse cryptocurrency analist Michaël van de Poppe, heeft Bitcoin de cruciale resistance van $32.500 doorbroken en deze weten vast te houden. De analist geeft aan dat we het niveau van $32.500 niet mogen verliezen, om vervolgens door te kunnen stijgen naar $36.000. Hij zei het volgende:

“Bitcoin doorbreekt de resistance op $32,5-32.7K. Dat vasthouden voor support = waarschijnlijk voortzetting naar $36K. Over het algemeen wordt de volgende resistance van $34,5K mogelijk tijdens het weekend bereikt.”

Michaël van de Poppe
Bitcoin koers
Binance

Ook Bitcoin analist Rekt Capital ziet ondertussen constante veranderingen met de 50-week exponential moving average (EMA). Volgens de analist kan deze verandering een bullish teken zijn voor de Bitcoin koers op de langere termijn. Hij zei:

“Vorige week brak #BTC uit de driehoekige marktstructuur die werd gevormd door de 21-week EMA resistance & the 50-week EMA support. Vandaag staat $BTC net boven de 50 EMA, in een poging het terug te vorderen als support. Wekelijkse afsluiting boven de 50 EMA bevestigt de terugvordering.”

Rekt Capital

Ook gingen we in gesprek met Daan van Benelux Crypto (klik hier voor zijn Telegram kanaal) en vroegen wij hem om zijn visie op de Bitcoin koers. Hij zei:

“De afgelopen week heeft er weer een interessante price-action plaatsgevonden. Na het aantikken van de $29k zone zijn we een mooie uptrend begonnen waarmee we resistance na resistance en zelfs de EMA-200 hebben doorbroken.

Op dit moment bevinden we ons tegen de fib 0.618 resistance aan, die zo rond de $35.000 ligt. Wel zien we op de 4HR dat de RSI overbought is en we op de Mac-D wat kracht verliezen. In combinatie met de fib 0.618 zou de Bitcoin koers weleens een pullbackje kunnen krijgen naar zo rond de $34.000. Wat het ook wordt, we verwachten dat deze uptrend door zal zetten.”

Bitcoin koers