Olympisch NFT

Ethereum-gemeenschap steunt massaal Ethiopische atleten voor de Olympische Spelen

De gemeenschap achter de nummer twee cryptocurrency van dit moment heeft massaal hun steun betuigd voor het Afrikaanse land Ethiopië nadat Twitter de nationale vlag-emoji’s had toegevoegd voor de landen die op de komende Olympische Spelen in Tokio actief zullen zijn. Het social media-platform heeft de vlag van Ethiopië toegevoegd aan de hashtag “ETH”, die samenvalt met de naam voor de eigen valuta van Ethereum.

Ethereum-enthousiastelingen namen snel de hashtag over en verenigden zich in het tonen van steun voor Ethiopië. Velen hebben de vlag van het land geplaatst op hun bio, vergelijkbaar met hoe Bitcoiners en andere crypto-gelovigen eerder dit jaar gezamenlijk “laserogen” op hun Twitter-avatars adopteerden. Sinds de vlag op Twitter verscheen, heeft er zich tevens een gedecentraliseerde autonome organisatie gevormd genaamd EthiopiaDAO “gecentreerd rond Ethiopië en blockchain-educatie”. Een lid van de DAO zei het volgende over de stap:

“Hoewel er geen duidelijke visie is over hoe EthiopiaDAO vandaag precies kan helpen, hebben we de tools en weten we hoe we het kapitaal wereldwijd kunnen coördineren voor alles waar we onze inspanningen op richten. Momenteel lijkt er een memetische afstemming te zijn tussen gemeenschappen en we willen dat momentum benutten om gemeenschappelijke goederen te financieren die echte voordelen kunnen hebben voor Ethiopië en het Ethereum-ecosysteem in het algemeen.”

Ondertussen hebben verschillende leden van de gemeenschap voorgesteld om het land op andere manieren te steunen. Brantly Millegan, directeur operaties bij Ethereum Name Service, nam contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken van Ethiopië om te suggereren het land te sponsoren tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Ondertussen deelde Mike Demarais, mede-oprichter van de Ethereum-portemonnee Rainbow, een soortgelijk voorstel en suggereerde hij dat Ethereum de “El Salvador strategie zou kunnen kopiëren en plakken, maar dan voor Vitalik-munten”. El Salvador schreef geschiedenis toen het Bitcoin vorige maand als wettig betaalmiddel aannam, wat aangeeft dat Demarais hoogstwaarschijnlijk een campagne voorstelde om van ETH een officiële munteenheid in Ethiopië te maken.

Jack Dorsey, oprichter van Twitter en Square en oude Bitcoin-evangelist, deed ook mee met de trend door de hashtag in een tweet te plaatsen. In de cryptowereld is Dorsey vooral bekend om zijn vurige steun voor Bitcoin, hoewel hij minder enthousiast is over Ethereum en andere cryptocurrencies. Het officiële Twitter-account van de Olympische Spelen reageerde op het bericht van Dorsey en zei:

“Geweldig om te zien dat @jack en de cryptogemeenschap de #ETH-atleten ondersteunen! ?”

Ethereum is niet het enige cryptocurrency-project dat Ethiopië steunt: eerder dit jaar kondigde Cardano’s IOHK aan dat het samen is gaan werken met de regering van het land om een ​​blockchain-systeem te ontwikkelen dat zich richt op de prestaties van leerlingen op scholen. De deal houdt in dat vijf miljoen Ethiopische studenten hun digitale identiteit op de blockchain kunnen laten opslaan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN