Coinbase aangeklaagd vanwege “misleidende Dogecoin-campagne”

Een Coinbase-gebruiker heeft een class action-rechtszaak aangespannen om $5 miljoen aan schadevergoeding te eisen vanwege een “misleidende Dogecoin-campagne”.

In het juridische document zei David Suski, de eiser, dat hij was misleid door $100 Dogecoin (DOGE) te verhandelen voor een deelname aan een sweepstake-aanbieding van $1,2 miljoen op Coinbase. Het document beweert dat Coinbase niet heeft gecommuniceerd dat personen ook aan de sweepstake konden deelnemen zonder uberhaupt Dogecoin te kopen.

Trade Doge, Win Doge

De eerste dag dat Dogecoin beschikbaar was voor handel op Coinbase, 3 juni 2021, stuurde het bedrijf een email naar gebruikers over de sweepstake met de vermelding “Trade Doge, Win Doge”. De email bevatte details over hoe je mee kon doen door te handelen.

Als iemand echter naar een aparte pagina met “regels en details” zou gaan, zouden ze vinden dat je ook zou mee kon doen aan de sweepstake door Coinbase een 3×5-inch indexkaart op te sturen. Op de indexkaart moesten gegevens zoals naam, adres, emailadres, telefoonnummer en geboortedatum ingevuld worden om toegang te krijgen.

Binance

In het document beweert de eiser dat de campagne waarin de actie wordt gepromoot misleidend was, omdat iedereen gratis kon meedoen door een indexkaart met de vereiste informatie op te sturen. Het beweert vervolgens dat de campagne was ontworpen om de eiser en andere klanten te “misleiden en te verwarren” om $100 aan Dogecoin te verhandelen om in aanmerking te komen voor deelname.

$5 miljoen schadevergoeding

Het document ging verder met aangeven dat als de advertentie duidelijk was over een 100 procent gratis toegangsoptie, de eiser Coinbase geen $100 zou hebben gegeven of de commissie zou hebben betaald voor de transactie om Dogecoin te verwerven, aangezien hij al 1.000 Dogecoin op een rekening bij een andere beurs had staan. In de aanklacht staat het volgende:

“De enige reden dat de eiser zich ertoe heeft verbonden meer Dogecoins van Coinbase te kopen, was omdat het bedrijf hem deed geloven dat dit nodig was om deel te nemen aan de $1,2 miljoen sweepstake van Coinbase.”

Als gevolg van deze misleidende advertentie eist de eiser meer dan $5 miljoen aan schadevergoeding, evenals miljoenen dollars voor andere Coinbase-gebruikers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!