S&P Dow Jones Indices lanceert vijf nieuwe crypto-indexen

S&P Dow Jones Indices, de toonaangevende indexaanbieder van enkele van ’s werelds grootste aandelenbenchmarks, heeft vijf nieuwe indexen toegevoegd aan zijn bestaande lijst van benchmarks voor de cryptomarkt. De S&P Cryptocurrency Broad Digital Market Index, genaamd BDM, zal de prestaties van meer dan 240 cryptomunten volgen. Het bedrijf lanceerde naast de Broad Digital Market Index ook vier andere crypto-gerichte indexen. De vier andere indexen zijn:

  • De S&P Cryptocurrency LargeCap Index richt zich op de prestaties van munten met de grootste marktkapitalisaties
  • De S&P Cryptocurrency BDM Ex-MegaCap Index bevat alle gegevens van de Broad Digital Market Index minus Bitcoin en Ethereum
  • De S&P Cryptocurrency LargeCap Ex-MegaCap Index volgt de LargeCap-gegevens met uitzondering van Bitcoin en Ethereum
  • De S&P Cryptocurrency BDM Ex-LargeCap Index sluit de LargeCap helemaal uit. 
Binance

Peter Roffman, het wereldwijde hoofd van innovatie en strategie bij S&P Dow Jones Indices, zei het volgende over de nieuwe ontwikkeling:

“Al meer dan een eeuw bieden onze indices inzicht in hoe de markten presteren. Nu, met de introductie van de S&P Cryptocurrency Broad Digital Market Index, bieden we dat antwoord aan cryptocurrency-investeerders.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“De uitbreiding van onze Digital Market Indices-familie geeft een van de breedste snapshots tot nu toe van deze snelgroeiende activaklasse met de mogelijkheid om te segmenteren op marktkapitalisatie. We zijn verheugd om dit aanzienlijke niveau van extra transparantie naar de cryptocurrency-markt te brengen.”

S&P Dow Jones Indices lanceert Bitcoin en Ethereum indexen

S&P Dow Jones Indices is de meest gevolgde index door beleggers wereldwijd en vooral bekend door twee van de belangrijkste aandelenmarktindexen: de S&P 500 en de Dow Jones Industrial Average. Met de toevoeging van vijf nieuwe crypto-indexen, wil de indexaanbieder duidelijk profiteren van de groeiende interesse in crypto. Eerder dit jaar lanceerde de S&P Dow Jones Indices zijn eerste cryptocurrency-indexen, waaronder Bitcoin en Ethereum. Deze indexen zijn gekoppeld aan de prestaties van Bitcoin en Ethereum.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!