Bitcoin-mining door middel van kernenergie? Dat is wel het plan in Ohio..

Bitcoin heeft dit jaar hernieuwde aandacht gekregen omtrent zijn duurzaamheid. Het kreeg met name kritiek van de bekende CEO van Tesla en SpaceX Elon Musk, daarbij verwijzend naar een afhankelijkheid van fossiele brandstof. Zijn bedrijf Tesla besloot dan ook aan te kondigen dat het om deze reden Bitcoin niet meer als betalingsoptie zou accepteren, slechts twee maanden nadat het de optie besloot toe te voegen.

Elon Musk gaf echter wel aan dat het bedrijf zijn besluit zou heroverwegen als Bitcoin-mining voor 50% groen zou zijn. Hier hebben verschillende bedrijven dan ook op in proberen te spelen door innovatieve oplossingen te vinden.

Een van zulke initiatieven is het initiatief van Energy Harbor Corp, de op kernenergie en fossiele brandstoffen gebaseerde energiegenerator, samen met Standard Power, energie consultant en broker. De eerstgenoemde kondigde namelijk aan dat het een samenwerking is aangegaan met Standard Power voor Bitcoin-mining.

Binance

Het Bitcoin-mining-project zal begin december 2021 van start gaan. Standard Power zal een verlaten papierfabriek in Coshocton, Ohio ombouwen tot een mining-faciliteit die energie gebruikt van de kerncentrales van Energy Harbor. Maxim Serezhin, Chief Executive Officer van Standard Power, zei het volgende over de aankondiging:

“Door samen te werken met Energy Harbor hebben we onze hostingmogelijkheden proactief gestructureerd om ervoor te zorgen dat 100% van de stroom die bij deze faciliteit hoort, koolstofvrij is.”

Kernenergie is inderdaad koolstofvrij. In plaats van de hoge koolstofcapaciteit van gefossiliseerde planten en dieren te verbranden, splitsen kerncentrales uraniumatomen om door stoom aangedreven turbinegeneratoren te laten draaien, wat op zijn beurt weer energie oplevert. Het Amerikaanse ministerie van Energie stelt dat een kerncentrale gemiddeld één gigawatt aan energie produceert. Het kan dus een goede optie zijn om deze energie te gebruiken voor Bitcoin-mining.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!