Rusland wil illegaal verkregen cryptocurrencies in beslag kunnen nemen

Volgens berichten van het Russische nieuwsplatform TASS bereiden wetgevers in Rusland zich voor om bevoegdheden af ​​te dwingen waardoor ze cryptocurrencies in beslag kunnen nemen die illegaal verkregen zijn of in verband staan met een misdaad. Dit in een poging om de opkomende stroom van onrechtmatig verkregen cryptocurrencies te stoppen.

Op een conferentie in St. Petersburg zei procureur-generaal Igor Krasnov dat het gebruik van cryptocurrencies door criminele entiteiten in Rusland een belangrijk probleem is geworden voor wetshandhaving. De procureur-generaal merkte verder op dat de autoriteiten meer bevoegdheden nodig hebben voor het omgaan met degenen die illegaal verkregen digitale valuta gebruiken.

Binance

Volgens Krasnov is er een bijzonder probleem ontstaan ​​rond het vermeende gebruik van digitale valuta voor omkopingen, dat moeilijker te detecteren is dan meer traditionele manieren van corruptie via fiat-valuta. Als woordvoerder van Rosfinmonitoring suggereerde de Russische financiële toezichtautoriteit dat er plannen waren om uitbetalingen in digitale valuta te traceren en een nieuwe classificatie voor code voor verdachte cryptocurrency-transacties in te voeren.

Digitale valuta wordt ook gezien als een instrument om geld in te zamelen voor politieke en civiele activisten in Rusland. De laatstgenoemde maatregel zal waarschijnlijk dan ook een grote invloed hebben op hoe deze activisten digitale valuta gebruiken om fondsen te werven.

Rusland heeft vorig jaar zijn eerste wetgeving aangenomen die cryptocurrency reguleert. Nu wordt verwacht dat de nieuwe maatregelen zullen leiden tot herzieningen van het strafrecht in het land, waardoor wetshandhavers de bevoegdheden krijgen om “beperkende maatregelen en confiscatie toe te passen op de digitale valuta’s.” We zijn benieuwd hoe dit zich in de komende maanden gaat ontwikkelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!