Bitcoin

Nieuwe cryptowet voor Paraguay in het vizier voor 14 juli

Al in juni tweette parlementariër Carlos Rejala dat er groot nieuws omtrent cryptocurrencies en Bitcoin uit zijn thuisland Paraguay ging komen. Eerder maakte de president van El Salvador van Bitcoin een wettig betaalmiddel. Daarom werd er al snel gedacht dat Paraguay de volgende Latijns-Amerikaanse staat zou worden die El Salvador zou volgen.

Carlos Rejala maakte echter snel duidelijk aan Reuters dat dat niet het geval zou zijn. Hij is de leider van een politieke partij met vier zitjes in het Paraguayaans Congres. Hij zou naar verluidt gewerkt hebben aan voorstellen voor drie verschillende cryptowetten. Daarvoor zocht hij in de afgelopen weken steun bij zijn collega’s congresleden.

“We willen dat de toezichthouders en banken ook deelnemen, zodat Paraguayanen of buitenlanders legaal met deze activa kunnen werken. Illegale transacties worden in alle landen gedaan We willen een cryptovriendelijk land zijn”, zei Carlos Rejala.

Binance

Rejala zei dat, ondanks het feit dat hij geen meerderheid in het Congres had, congresleden van andere partijen geïnteresseerd waren in zijn voorstel. Hij zou zeker zijn van een goedkeuring van zijn voorstellen. Hij liet gisteren bovendien in een tweet weten dat hij de voorstelling zou doen samen met Fernando Silva Facetti, uit de grootste liberale partij.

“Ik ben hier om Paraguay te verenigen, daarom hebben we samen met besloten Senator @FSilvaFacetti besloten om op woensdag 14 juli samen Bitcoin te presenteren! Blijf op de hoogte, want er zal een mega-verrassing zijn voor Paraguay en de wereld. Er komt iets GROOTS aan”, zei Carlos Rejala.

Op basis van de eerdere verklaringen van Rejala, zullen de aanstaande wetsvoorstellen naar alle waarschijnlijkheid maatregelen introduceren om van Paraguay een toonaangevend centrum te maken voor buitenlandse investeerders in cryptocurrencies, bedrijven in de crypto-economie en misschien zelfs Bitcoin-miners.

Latijns-Amerika nieuwe crypto hotspot

Sinds de aankondiging uit El Salvador in juni, lijken verschillende Latijns-Amerikaanse landen zich vriendelijk op te stellen tegenover cryptomunten. Naast El Salvador en Paraguay zouden ook Brazilië en Mexico werken aan manieren om een positief verhaal te creëeren rond de opkomende cryptomarkten. Verschillende ambitieuze politici uit deze landen hebben daarom met de “laser eyes profile picture” hun overtuiging kracht bijgezet.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN