Ethereum koers

Ethereum koers stijgt in afwachting op EIP-1559

De Ethereum koers is deze maand flink gestegen en bereikte een recent hoogtepunt van $2.400, terwijl het op het moment van schrijven op ongeveer $2.340 staat. Dat is met ongeveer een stijging van 20% sinds begin juli, toen het daalde tot $2.000. De grote vraag is echter altijd of deze stijging blijvend is of dat het een tijdelijke opwaartse trend is.

Als we kijken naar de fundamenten van de nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, dan is het duidelijk waar de stijging door veroorzaakt wordt. Het is namelijk duidelijk geworden dat de langverwachte upgrade EIP-1559 officieel op 4 augustus gelanceerd zal worden. Dit zou betekenen dat het probleem van de alsmaar stijgende transactiekosten op het netwerk verholpen zal worden.

Daarnaast zou de terugkeer van de bullishness in de DeFi-markt ook een belangrijke reden kunnen zijn van de stijging, aangezien een tal van prominente tokens gisteren aanzienlijke winsten wisten te boeken.

Zo is Aave deze week met 33% gestegen, terwijl Uniswap 21% aan winst heeft geboekt. Compound is met 51% gestegen, Synthetix heeft eveneens een stijging van 55% gezien en tot slot wist Alpha Finance met 65% te stijgen.

Deze ‘stealth’ mini-bullishness zou kunnen wijzen op een terugkeer van de ‘ondergrondse’ vraag naar alternatieve financiële diensten. Dit aangezien steeds meer banken besluiten om betalingen aan cryptocurrency-beurzen, zoals Binance, niet meer toe te staan. Dit betekent dus dat consumenten niet meer zelf mogen bepalen waar zij hun geld heen sturen. Dit is iets wat in de DeFi-markt ondenkbaar is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN