Ethereum nieuws

Ethereum EIP-1559 staat voorlopig gepland voor augustus

De langverwachte Ethereum-upgrade, EIP-1559, staat voorlopig gepland voor volgende maand tijdens de London hard fork. Dit zal gebeuren bij blok 12.965.000 welke waarschijnlijk zal plaatsvinden op 4 augustus. Eerst werd namelijk verwacht dat EIP-1559 deze maand zou worden geïmplementeerd, echter blijkt dat deze datum toch niet behaald kan worden. 

Volgens de voorgestelde wijzigingen zal de London hardfork vijf Ethereum Improvement Protocols (EIP) brengen. De meest opvallende daarvan is de implementatie van EIP-1559. De EIP-1559 upgrade zal ervoor zorgen dat de transactiekosten op het netwerk aanzienlijk worden verlaagd. Anthony Sassano, mede-oprichter van onderzoeksplatform EthHub, zei dat de definitieve beslissing wordt genomen tijdens de bijeenkomst op vrijdag. Hij zei:

“De London netwerkupgrade (EIP-1559) is *voorgesteld* om op 4 augustus 2021 live te gaan op het Ethereum-mainnet bij bloknummer 12.965.000. De definitieve beslissing wordt genomen tijdens de core dev bijeenkomst op vrijdag om 14:00 UTC.”

De London hardfork maakt deel uit van de roadmap die zal leiden tot de toekomstige implementatie van de Proof-of-Stake Ethereum 2.0. 

Grote veranderingen met implementatie van EIP-1559

De EIP-1559 upgrade is voorgesteld door de Ethereum oprichter Vitalik Buterin en anderen. Het zal de manier veranderen waarop miners worden gecompenseerd. Miners ontvangen op dit moment de nieuw aangemaakte ETH die wordt gecreëerd bij elke nieuwe batch transacties, plus de transactiekosten die mensen betalen om het Ethereum netwerk te gebruiken. 

Deze constructie gaat veranderen zodra EIP-1559 via de Londense hard fork is geïmplementeerd. Miners kunnen namelijk echter niet langer rekenen op inkomsten uit transactiekosten, hoewel gebruikers ze nog steeds ‘fooien’ kunnen geven om ervoor te zorgen dat hun transacties snel worden afgehandeld. 

Gebruikers betalen in plaats daarvan een basistarief, dat rechtstreeks naar het netwerk gaat en wordt verbrand of uit de omloop wordt verwijderd. Het verbranden van ETH heeft als doel om de netwerkkosten te stabiliseren. Daarnaast zal dit de gestage deflatie aanmoedigen, wat op zijn beurt de Ethereum koers in de loop van de tijd zou moeten helpen stijgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN