Filipijnen

Philippine Stock Exchange wil cryptohandel aanbieden

De Philippine Stock Exchange (PSE) streeft ernaar om als eerste een cryptocurrency exchange te lanceren wanneer de regelgevers van het land groen licht geven voor de handel in crypto-activa. Dit meldde CNN Philippines.

De PSE president en CEO Ramon Monzon vertelde CNN dat het idee twee weken geleden werd besproken tijdens een vergadering en zei dat crypto-activa een activaklasse is die we niet meer kunnen negeren.

“Als er een exchange voor crypto’s zou moeten zijn, zou het bij de PSE moeten gebeuren. Waarom? Ten eerste, het is omdat we de handelsinfrastructuur hebben. Maar belangrijker nog, we zullen in staat zijn om beleggersbeschermingswaarborgen te hebben, vooral met een product als crypto,” zei Monzon.

De Philippine Stock Exchange wacht momenteel op richtlijnen van de Philippine Securities and Exchange Commission (SEC) en andere financiële toezichthouders. Monzon gaf verder aan dat veel mensen zich aangetrokken voelen tot cryptocurrencies vanwege de volatiliteit. Volgens hem is dit één van de redenen waarom het onder toezicht van de PSE moet plaatsvinden:

“Onmiddellijke rijkdom kan ook onmiddellijke armoede zijn”, zei Monzon.

De regering van de Filipijnen is de afgelopen jaren vriendelijk geweest tegenover digitale activa. Zo werd in 2019 bekendgemaakt dat crypto nu beschikbaar is in Filipijnse 7-Eleven-winkels. Bovendien maakte de centrale bank van de Filipijnen vorig jaar september bekend dat het nog steeds volop bezig is met het bestuderen van zijn eigen digitale valuta.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN