SoftBank investeert $200 miljoen in de grootste cryptocurrency exchange van Brazilië

De Japanse bankgigant SoftBank heeft $200 miljoen geïnvesteerd in de grootste cryptocurrency exchange van Brazilië, Mercado Bitcoin. De investering was tot nu toe de grootste investering van Softbank in Latijns-Amerika en werd opgehaald in een type B financieringsronde via SoftBank Latin America Fund. Het nieuws werd aangekondigd door Mercado’s moederbedrijf 2TM Group, waarvan de waardering groeide tot $2,1 miljard na de laatste financieringsronde.

“Deze serie B-ronde stelt ons in staat om te blijven investeren in onze infrastructuur, waardoor we kunnen opschalen en voldoen aan de stijgende vraag naar de op blockchain gebaseerde financiële markt”, vertelde Roberto Dagnoni, CEO van 2TM, aan Forbes.

Mercado Bitcoin is van plan om het nieuwe geld te gebruiken om zijn aanbod en activiteiten uit te breiden. De cryptobeurs wil graag uitbreiden naar landen als Mexico, Argentinië, Chili en Colombia. Daarnaast zal het investeren in nieuwe infrastructuur die zal helpen voldoen aan de stijgende vraag naar cryptocurrencies in het land. Crypto-investeringen in Latijns-Amerikaanse landen zijn de afgelopen drie jaar gestegen.

“Miljoenen mensen over de hele wereld realiseren zich dat digitale activa en cryptocurrencies zowel innovatieve technologieën als efficiënte waardeopslag zijn – Brazilië is geen uitzondering op die trend”, vertelde Roberto Dagnoni, CEO van 2TM, in een verklaring.

Mercado Bitcoin aanzienlijk gegroeid in 2021

Mercado Bitcoin is de grootste cryptocurrency exchange van Brazilië geworden. Het bedrijf is dit jaar aanzienlijk gegroeid en telt op dit moment ongeveer 2,8 miljoen gebruikers. Tussen januari en mei 2021 registreerde Mercado Bitcoin 700.000 nieuwe aanmeldingen.

De beurs maakte ook bekend dat het handelsvolume tijdens de eerste vijf maanden van 2021 was gestegen tot $5 miljard, waarmee het totale volume van de eerste zeven jaar samen werd overtroffen. Naast de uitbreiding van Mercado Bitcoin lanceert 2TM Group een digitale portemonnee, MeuBank, en een digitale activabank, Bitrust. Beide projecten wachten momenteel op goedkeuring van de regelgevende instanties, zei Dagnoni.

Een positieve ontwikkeling voor de cryptomarkt

Als de interesse in crypto blijft toenemen, zullen bedrijven worden gestimuleerd om vroeg te investeren om te voorkomen dat ze achterblijven. Vorige maand werd El Salvador het eerste land dat heeft geaccepteerd als wettig betaalmiddel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!