Bitcoin is waardevol omdat mensen zeggen dat het zo is, aldus Mike Novogratz

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Investment, heeft zich in de afgelopen tijd positief geuit over Bitcoin. Eerder dit jaar verdedigde hij zelfs Bitcoin tegenover de president van de Europese Centrale Bank. De president noemde Bitcoin namelijk een “zeer speculatief soort activa” en zei dat het werd gebruikt voor het witwassen van geld.

Toch zei Mike Novogratz kortgeleden iets opmerkelijks in een interview. Hij leek namelijk te suggereren dat Bitcoin op zichzelf geen waarde heeft zoals standaard fiat. Volgens Novogratz is Bitcoin eerder waardevol omdat de investeerders zeggen dat het zo is en heeft de koningsmunt voornamelijk waarde door de gemeenschap die het heeft opgebouwd.

“De waarde van Bitcoin is niet de Bitcoin-code. Het is deze sociale constructie. Het is waardevol omdat we zeggen dat het waardevol is. Het is gek”, zei Novogratz.

Het bedrijf van Novogratz biedt cryptocurrency gerichte diensten aan investeerders en omdat hij geen onbekende is in de crypto-industrie zijn er in de afgelopen jaren veel mensen naar hem toe gekomen om te vragen of hij de CEO van Bitcoin is. Hoewel hij er wel om moet lachen als mensen hem dat vragen, is zijn antwoord ‘nee’. Novogratz ziet gewoon een enorm potentieel in Bitcoin en zei:

“Het enige dat je moet onthouden over de technologie, is dat het de eerste digitale handtekening was die je niet kon vervalsen. Dit betekende dat we digitaal geld konden hebben omdat het schaars kon zijn. Als ik zeg dat er 21 miljoen zijn, zijn er maar 21 miljoen, omdat je het niet kunt vervalsen. Je zal zeggen nou, dat klinkt als een Ponzi, maar alles wat waardevol is, is een vorm van een Ponzi. Het is waardevol omdat we meer mensen binnenhalen om het te kopen. Het zou niet zo waardevol zijn als onze regeringen niet gewoon het geld bijdrukken alsof het toiletpapier is.”

Bitcoin koers reageert op het nieuws van Elon Musk

Tijdens het interview sprak Novogratz ook over de bekende CEO van Tesla Motors en SpaceX, Elon Musk. In de afgelopen tijd is het Musk gelukt om de koers van Bitcoin te beheersen met bepaalde Twitter berichten, en zijn invloed is niet altijd positief geweest.

Er is de afgelopen tijd namelijk veel gesproken over de hoeveelheid elektriciteit Bitcoin mining verbruikt en of het milieuonvriendelijk zou zijn. Dit gebeurde eigenlijk nadat Elon Musk zich hier negatief over uitsprak en zo zijn zorgen had over de CO2-uitstoot van Bitcoin-miners. Niet veel later besloot Tesla om geen Bitcoin meer te accepteren als betaling voor zijn auto’s. Elon Musk’s uitspraken en Tesla’s beslissing zorgden voor veel paniek op de cryptomarkt en de Bitcoin koers daalde aanzienlijk in een korte periode.

Elon Musk houdt van aandacht

Mike Novogratz merkte op dat Elon Musk een slim persoon is, maar dat hij niet verstandig omgaat met zijn Twitter berichten. Novogratz gelooft eerder dat Musk deze berichten op Twitter plaatst om aandacht te trekken. Hij zei:

Kom op, je werkt voor de beste bedrijven ter wereld. Wat doe je? Ik denk niet dat het helpt… Hij houdt van de aandacht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!