Bitcoin Nieuws

Mike Novogratz verdedigt Bitcoin tegenover de president van de Europese Centrale Bank

Niet lang nadat de president van de Europese Centrale Bank (ECB) Bitcoin een “zeer speculatief soort activa” noemde en dat het werd gebruikt voor het witwassen van geld, dook Mike Novogratz naar Twitter om zijn kritiek te uiten op de officiële verklaring over Bitcoin (BTC).

De oprichter van Galaxy Digital wees erop dat in de loop der jaren verschillende grote banken in Europa zijn beboet voor het witwassen van geld. Volgens rapporten maken zelfs gevestigde banken, zoals HSBC, Barclays, RBS en Standard Chartered, deel uit van deze lijst.

Een ambtenaar van de National Crime Agency (NCA) onthulde dat de hoeveelheid witgewassen in het Verenigd Koninkrijk gestegen was tot £150 miljard (€169 miljard). Alleen al in het afgelopen decennium hebben de topbanken in Europa ongeveer €8,5 miljard aan boetes betaald voor witwasmisdrijven.

Verder zei Novogratz in een tweet dat hij nog geen bewijs had gezien van dergelijk “grootschalig witwassen van geld” door middel van cryptocurrencies:

“Banken hebben de afgelopen tien jaar miljarden aan boetes betaald voor het witwassen van geld en andere zaken. Ik weet zeker dat het meer dan $100 miljard is. Ik zou graag bewijs zien van grootschalige witwaspraktijken in cryptovaluta voordat we dit soort opmerkingen krijgen.”

Maar volgens Christine Lagarde maakte Bitcoin deel uit van illegale activiteiten en “louche zaken”. Het hoofd van de ECB riep zelfs op tot het implementeren van regelgeving voor de cryptocurrencies en zei in een interview:

Er moeten regels zijn en deze moet worden toegepast en overeengekomen op mondiaal niveau. Als er een maas in de wet is, dan zal die maas worden gebruikt. Voor degenen die hadden aangenomen dat het in een valuta zou kunnen veranderen – het spijt me vreselijk, maar dit is een activa en het is een zeer speculatieve activa die betrokken is geweest bij een aantal louche zaken en een aantal interessante en totaal verwerpelijke witwasactiviteiten.”

Het feit bestaat echter nog steeds dat contanten nog steeds het meest gebruikt worden bij illegale activiteiten. Het is dus totaal belachelijk om Bitcoin te bestempelen als een activa voor criminelen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN