Alles over de ProBit Global app

In onze reeks over ProBit Global en zijn producten, bespreken we in dit artikel de app. De app is voor zowel Android als Apple gebruikers beschikbaar in de Google Play Store of Apple App store.

Een exchange van de bovenste plank kan niet meer zonder bijhorende app. Mobiele toestellen zijn namelijk de meest gebruikte manier om online te gaan, informatie te zoeken of in dit geval, even je wallet te checken of te kijken hoeveel die laatste trade van je al gestegen of gedaald is. Ook ProBit Global kon dus niet achterblijven en ontwikkelde daarom een app die best de moeite waard lijkt.

Clean en functioneel, net zoals de website

In onze review over het handelen op de website van ProBit Global, waren we duidelijk. ProBit Global heeft gekozen voor een sereen uitzicht. Het legde ook de nadruk op functionaliteit en zorgde er voor dat die functionaliteit hand in hand ging met een interface die overzichtelijk en toch veelzijdig is. Toen we de Android app installeerde, kregen we onmiddellijk hetzelfde gevoel. Zowel het hoofdscherm als alle menu’s die je verder in kan duiken, stralen een kalmte en een gestructureerd geheel uit.

Alle functionaliteiten terug te vinden

Waar de app tegenover de desktopversie uiteraard wat inboet qua overzicht, is die er toch behoorlijk in geslaagd om het overzicht te behouden. Alle functionaliteiten en producten die ProBit Global aanbiedt, denk maar aan de ProBit Exclusives of de ProBit IEO’s, vinden we ofwel onmiddellijk terug op het home screen, ofwel via de “+ / meer” knop bovenaan. Het had misschien nog wel leuk geweest, hadden we deze knoppen zelf kunnen verplaatsen en bijvoorbeeld eventueel ook toevoegen op de home screen.

Trading en de wallet

Ook op het meest belangrijke onderdeel voor de traders onder jullie, is er goed nieuws. De wat ons betreft, goede punten voor de app en de website worden doorgetrokken in het onderdeel kopen/verkopen. Ook daar kunnen we spreken van een doorgedreven focus op sereniteit en functionaliteit. Niet teveel toeters en bellen, maar gewoon de essentie. Ook het grafiekgedeelte werkt behoorlijk en wanneer je overschakelt naar landscape modus, blijft de app snel en reactief werken. Het enige nadeel dat wij vonden, was dat wanneer je de grafiek b.v. in de 1 dag timeframe instelt, even naar een ander scherm gaat en dan terugkomt, dat het weer terug op de vorige instelling staat. Een mogelijkheid om dus bijvoorbeeld altijd de 1 dag timeframe als standaard in te stellen zou handig zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!