IEO’s bij ProBit Global

Initial Exchange Offering is de uitgeschreven naam van IEO. Een nog niet zo oud gegeven in de cryptowereld. Het is een extra service die exchanges of beurzen aanbieden bij een nieuwe listing van een bepaalde coin. Voordat een coin verhandelbaar is, heeft het project een deel van de coin ter beschikking gesteld van de exchange. Een bepaalde periode voor de echte listing krijgen geregistreerde gebruikers van ProBit Global de mogelijkheid om al coins of tokens aan te kopen, tegen meestal voordelige prijzen.

Het voorbije jaar leidde ProBit Global een honderdtal succesvolle IEO’s voor nieuwe listings. Sommige projecten nemen niet één maar verschillende rondes met token offerings voor hun rekening. De lengte van de IEO is verschillend van project tot project. Sommige IEO’s duren enkele dagen, andere duren meer dan een week.

Enkele dagen of zelfs weken vooraf worden projecten en hun betreffende coins aangekondigd. Gebruikers kunnen dan informatie inwinnen over het project en kunnen al terugvinden hoeveel de coins hen zullen gaan kosten. Want de kostprijs die varieert ook per project natuurlijk. Er is ook steeds sprake van een minimumaankoop van enkele van de coins. Soms is dat 1 enkele eenheid, soms een paar, tot enkele tientallen. Alles hangt natuurlijk samen met de initiële verkoopprijs van de coin. Exclusief is het ook want het project heeft in samenspraak met ProBit Global een maximumhoeveelheid te verkopen coins afgesproken.

Doorgaans is voor het alle projecten mogelijk coins te kopen in USDT, BTC, ETH en XRP. Meestal krijg je een bonus van 10%-25% op je inleg. Kies je echter voor ProBit Global’s eigen coin, de PROB, dan krijg je 20% tot soms wel 30% bonus. Dat maakt het interessant voor alle partijen. Jij krijgt meer coins voor je inleg, ProBit Global brengt weer wat extra PROB in omloop en het betreffende project ook.

Op het moment van schrijven lopen er nog twee projecten, namelijk WaCo en de vijfde ronde van Carnomaly. Er staan ook weeral twee projecten in de steigers die binnen enkele dagen zullen van start gaan, n.l. ShipItPro en MMAON.

Eerlijkheidshalve moeten we er wel bij zeggen dat het zeker niet wil zeggen dat coins die in een IEO worden aangeboden, eenmaal ze op de exchange beschikbaar worden om te traden, aan de IEO-waarde verhandeld zullen worden. Er bestaan voorbeelden van coins die net na de listing omhoog schieten als een pijl maar er zijn er evenzeer die zinken als een steen onder water en waarbij je nog even geduld zal moeten uitoefenen voor je je investering terug hebt. Ook hier geldt de welgekende spreuk: do your own research!

Vond je dit artikel nou interessant en wil je een account aanmaken op ProBit Global? Klik dan hier om jezelf aan te melden!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!