Ripple-CEO Brad Garlinghouse krijgt nieuwe advocaat

Als onderdeel van de voortdurende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Ripple een nieuwe advocaat aangenomen om CEO Brad Garlinghouse te helpen bij zijn verdediging.

Het werd namelijk duidelijk dat Nicole Tatz, een advocaat van Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, zich heeft aangesloten bij Ripple om de belangen van Garlinghouse te behartigen. Ze is gespecialiseerd in procesvoering en handhaving bij haar kantoor met ervaring in financiële hervormingen.

Tatz’ stap naar Ripple komt op het moment dat haar nieuwe werkgever worstelt met een rechtszaak die is aangespannen door de Amerikaanse SEC. De rechtszaak, aangespannen in december 2020 tegen Ripple, beweert dat het blockchain-betalingsbedrijf met het hoofdkantoor in San Francisco en zijn topmanagers gezamenlijk meer dan $1,3 miljard aan niet-geregistreerde effecten in de vorm van XRP aan het publiek hebben verkocht.

De rechtszaak bevindt zich nog in de ontdekkingsfase, waarbij Ripple onlangs een motie heeft ingediend waarin om gegevens wordt gevraagd over XRP-transacties die zijn gedaan op 15 offshore-beurzen om te bewijzen dat een meerderheid van de tokens is verkocht aan niet-Amerikaanse burgers. Met het verzoek hoopt Ripple te bewijzen dat het geen Amerikaanse wetten heeft overtreden door XRP te verkopen. Of de rechtbank de motie zal goedkeuren, is nog maar de vraag, maar het kan een grote overwinning zijn voor Ripple als het toegang krijgt tot de informatie.

Sommige Twitter-gebruikers denken echter dat de nieuwe aanwinst misschien geen goed teken is. Ze suggereren dat het toevoegen van een andere advocaat betekent dat de zaak door zal blijven gaan. Met andere woorden, een schikking is niet waarschijnlijk en de rechtszaak zal waarschijnlijk in de komende maanden nog niet beklonken worden.

Anderen stellen echter dat ze een grote aanwinst zal zijn voor Ripple gezien haar solide achtergrond.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!