Banken in Texas mogen officieel crypto-bewaardiensten aanbieden

In een officieel bericht dat gisteren gepubliceerd werd, merkte de Texas Department of Banking op dat door de staat gecharterde banken crypto-gerelateerde diensten aan hun klanten mogen leveren, zolang ze “adequate protocollen hebben om de risico’s effectief te beheren en om te voldoen aan de toepasselijke wetgeving”.

Het financiële agentschap legde ook uit dat, aangezien deze digitale valuta op de blockchain bestaan, houders er toegang toe moeten krijgen met behulp van privésleutels.

Als gevolg hiervan kunnen banken de privésleutels van klanten voor hen opslaan of de cryptocurrencies in bewaring houden, met volledige controle over de nieuwe privésleutels. De toezichthouder zei het volgende hierover:

“Net als bij de methode van bewaardiensten staan ​​de bank verschillende veilige opslagmogelijkheden ter beschikking, die elk hun eigen kenmerken hebben op het gebied van beveiliging en toegankelijkheid. De bank zal moeten bepalen welke opslagmogelijkheid het beste past bij de omstandigheden.”

Tevens werd ook bekend dat banken het bestaan ​​van voldoende dekking bij haar verzekeringsmaatschappij moet bevestigen om de veiligheid van de cryptocurrencies van klanten te garanderen. Voor de zekerheid wordt banken geadviseerd om professionele kennis in te winnen over de risico’s die gepaard gaan met het omgaan met cryptocurrencies.

Het Texas Department of Banking zei ook dat banken kunnen samenwerken met cryptocurrency-beurzen om hen te helpen deze diensten aan hun klanten te leveren.

Hoewel cryptobedrijven dit misschien als een nieuwe en welkome ontwikkeling zien, merkte het bureau op dat het niet helemaal nieuw is binnen zijn afdeling:

“Door de staat gecharterde banken van Texas bieden hun klanten al lang bewarings- en bewaardiensten voor een verscheidenheid aan activa.”

Het ging verder met:

“Hoewel de bewaring en bewaring van virtuele valuta noodzakelijkerwijs zal verschillen van die in verband met meer traditionele activa, is het Texas Department of Banking van mening dat de bevoegdheid om deze diensten te verlenen met betrekking tot virtuele valuta al bestaat op grond van Texas Finance Code § 32.001.”

Texas neemt wetsvoorstel aan dat cryptocurrencies erkent

Vorige maand werd bekend dat Leden van het Huis van Afgevaardigden van Texas een wetsvoorstel hebben aangenomen dat het gebruik van cryptocurrencies bij commerciële transacties erkent.

House Bill 4474 probeert een definitie van de term ‘virtuele valuta in te voegen in de Uniform Commercial Code (UCC) van de staat, de reeks wetten die zakelijke transacties in de Verenigde Staten regelen. Het wetsvoorstel luidt als volgt:

“Sectie 9.102, Business & Commerce Code, is gewijzigd door Subsectie (29-a) toe te voegen om als volgt te luiden:

(29-a) ‘Virtuele valuta’ betekent een digitale weergave van waarde die fungeert als ruilmiddel, rekeneenheid en/of opslag van waarde en die vaak wordt beveiligd met behulp van blockchain-technologie.”

Het wetsvoorstel werd aangenomen tijdens de dinsdagsessie van de 87e wetgevende macht van Texas en reist nu naar de Senaat van Texas voor amendementen en stemming. Als de voorgestelde wetgeving wet wordt, zal deze een wettelijk kader bieden voor transacties waarbij cryptocurrencies en blockchain betrokken zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!