Texas crypto-handel

Texas neemt wetsvoorstel aan dat cryptocurrencies erkent

Leden van het Huis van Afgevaardigden van Texas hebben zojuist een wetsvoorstel aangenomen dat het gebruik van cryptocurrencies bij commerciële transacties erkent.

House Bill 4474 probeert een definitie van de term ‘virtuele valuta in te voegen in de Uniform Commercial Code (UCC) van de staat, de reeks wetten die zakelijke transacties in de Verenigde Staten regelen. Het wetsvoorstel luidt als volgt:

“Sectie 9.102, Business & Commerce Code, is gewijzigd door Subsectie (29-a) toe te voegen om als volgt te luiden:

(29-a) ‘Virtuele valuta’ betekent een digitale weergave van waarde die fungeert als ruilmiddel, rekeneenheid en/of opslag van waarde en die vaak wordt beveiligd met behulp van blockchain-technologie.”

Het wetsvoorstel werd aangenomen tijdens de dinsdagsessie van de 87e wetgevende macht van Texas. Het reist nu naar de Senaat van Texas voor amendementen en stemming. Als de voorgestelde wetgeving wet wordt, zal deze een wettelijk kader bieden voor transacties waarbij cryptocurrencies en blockchain betrokken zijn.

ProBit

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, zal naar verwachting de voorgestelde wetgeving in wet ondertekenen nadat hij heeft verklaard een voorstander te zijn van de pro-crypto-wet. Hij zei namelijk in maart het volgende op Twitter:

“Zie mij als een voorstander van een cryptowetvoorstel. Het wordt steeds meer gebruikt voor transacties en begint mainstream te worden als investering. (Fidelity, etc. proberen Bitcoin ETF te krijgen). Texas zou hierin moeten leiden zoals we ook deden met een goudopslagplaats.”

Behalve Texas bewegen ook andere staten om het gebruik van cryptocurrencies in reguliere transacties mogelijk te maken. In maart diende de burgemeester van Miami, Francis Suarez, een voorstel in om inwoners in staat te stellen hun belastingen in Bitcoin (BTC) te betalen en om werknemers hun loon te laten ontvangen in de koningsmunt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN